Putin a dat ordinul! Votul pentru realegerea sa în fruntea Rusiei a început în regiunile ocupate din Ucraina

Vladimir Putin se pregătește să fie reales în funcția de președinte al Rusiei. Alegerile prezidenţiale anticipate au început luni, 26 februarie 2024, în regiunile de sud ale Ucrainei ocupate de ruşi.

26 feb. 2024, 16:46
Putin a dat ordinul! Votul pentru realegerea sa în fruntea Rusiei a început în regiunile ocupate din Ucraina
Votul pentru realegerea sa în fruntea Rusiei a început în regiunile ocupate din Ucraina

Votul pentru realegerea sa în fruntea Rusiei a început în regiunile ocupate din Ucraina. Agenția de presă de stat Tass a anunțat luni că alegerile prezidențiale anticipate au început luni în regiunile ucrainene controlate de ruşi: Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Citește și Doi ani de război în Ucraina. Rusia încă nu și-a îndeplinit obiectivele „operațiunii militare speciale”. Ce spun specialiștii despre continuarea conflictului

Votul pentru realegerea sa în fruntea Rusiei a început în regiunile ocupate din Ucraina

În aceste zone pe care presa rusă le numește greu accesibile oficialii electorali vor merge din uşă în uşă cu buletine de vot şi cu urne pentru a fi siguri că toți cetățenii vor vota.

Primii care vor vota realegerea ”democratică a lui Vladimir Putin” vor fi cei care locuiesc în apropierea frontului şi militarii.

Preşedintele Comisiei Electorale din Zaporojie, Galina Katiuşcenko, a confirmat luni că operaţiunile de vot anticipat pentru alegerile prezidenţiale din Rusia au început în zonele ocupate din regiunea ucraineană.

„Oamenii care locuiesc lângă linia frontului şi membrii militarilor vor fi primii care vor vota”, a spus Galina Katiuşcenko care a explicat că membrii Comisiei Electorale vor merge la casele alegătorilor cu urne şi cu buletine de vot.

Autoritățile ruse spun că alegătorii vor putea prezenta paşapoarte ruseşti sau ucrainene.

Vă reamintim că în septembrie 2022, Rusia a anexat patru regiuni ucrainene parţial ocupate într-un referendum fals al cărui rezultat nu a fost recunoscut la nivel internaţional. Ca și la alegerile prezidențiale de acum, și atunci urnele de vot au mers din uşă în uşă, escortate de oameni înarmaţi, obligând cetățenii să voteze pentru alipirea regiunilor respective cu Rusia.

Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc pe parcursul a trei zilei, între 15 şi 17 martie.

Preşedintele Vladimir Putin este singurul candidat la alegerile din acest an într-o Rusie în care orice formă de opoziţie este pedepsită cu închisoarea și executarea. Cazul lui Aleksei Navalnîi este exemplul cel mai concret al practicilor draconice pe care Putin le utilizează în cazul celor care se opun dictaturii sale.

Citește și Mircea Geoană, prima reacţie după zvonurile privind alipirea Transnistriei la Rusia: „În Ucraina, se joacă securitatea europeană și a Republicii Moldova”