Putin a interzis iPhone în Rusia. Țarul de la Kremlin le-a cerut oficialilor săi să renunțe la aceste telefoane din motive de securitate

Vladimir Putin le-a interzis oficialilor săi de la Moscova să mai utilizeze iPhone-urile. Țarul de la Kremlin a invocat motive de securitate atunci când le-a cerut subalternilor săi să arunce telefoanele produse de Apple.

20 mart. 2023, 13:53
Putin a interzis iPhone în Rusia. Țarul de la Kremlin le-a cerut oficialilor săi să renunțe la aceste telefoane din motive de securitate
Țarul de la Kremlin le-a cerut oficialilor săi să renunțe la aceste telefoane din motive de securitate

Țarul de la Kremlin le-a cerut oficialilor săi să renunțe la aceste telefoane din motive de securitate. Primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale, Serghei Kiriyenko, a declarat că aceste smartphone-uri sunt vulnerabile în faţa agenţiilor de informaţii occidentale.

Citește și Veste tristă pentru fanii Apple. Anunțul făcut de companie

Țarul de la Kremlin le-a cerut oficialilor săi să renunțe la aceste telefoane din motive de securitate

Potrivit presei internaționale, iPhone-urile nu vor mai putea fi folosite începând cu data de 1 aprilie.

„S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncaţi, fie îl daţi copiilor”, a spus Serghei Kiriyenko, potrivit Sky News.

Până în prezent, niciun oficial de la Kremlin nu a confirmat această decizie pentru publicaţiile occidentale.

Mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin

Vineri, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzat de crime de război, în contextul conflictului din Ucraina. Oficialii de la Moscova susțin că nu-i interesează verdictul de la Haga. Printre aceștia, Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

„Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin. Nu este nevoie să explicăm de ce ar trebui să fie folosită această hârtie pe post de hârtie igienică”, a fost reacția lui Dmitri Medvedev, pe Twitter.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt de la Ministerul Externe, condus de către Serghei Lavrov, a oferit deja prima reacție.

„Deciziile Curții Penale Internaționale pentru țara noastră nu au nicio semnificație, inclusiv din punct de vedere juridic”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

„Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are nicio obligație în temeiul acestuia. Rusia nu cooperează cu acest organism, iar posibilele ‘rețete’ de arestare emise de Curtea Internațională de Justiție vor fi nule din punct de vedere juridic pentru noi”, a declarat Zakharova.

Citește și Apple face bani din orice. Chiar și din reclamele afișate în aplicațiile preinstalate de Iphone