Veste tristă pentru fanii Apple. Anunțul făcut de companie

Veste tristă pentru fanii Apple. Probleme de software descoperite pe ultima sută metri ar putea determina Apple să amâne livrările primei căşti de XR a companiei.

05 dec. 2022, 12:49
Veste tristă pentru fanii Apple. Anunțul făcut de companie
Veste tristă pentru fanii Apple

Veste tristă pentru fanii Apple. Analistul chinez Ming-Chi Kuo spune că cele mai recente informaţii care au ca sursă partenerii Apple arată că gigantul american va începe livrările primei sale căşti de XR mai târziu decât era iniţial planificat.

Până acum, sursele din industrie susţineau că Apple va începe livrările în al doilea trimestru al anului, după o prezentare oficială făcută în luna ianuarie.

Citește și: Lansare iPhone 14, modele şi preţuri. Cum arată şi cât costă Apple Watch Ultra VIDEO

Veste tristă pentru fanii Apple

Din cauza problemelor de software care trebuie rezolvate, livrările vor începe în a doua parte a anului viitor, conform reputatului analist chinez.

Din această cauză, şi evenimentul de lansare ar putea fi amânat. În loc ca prezentarea oficială să aibă loc în ianuarie, aceasta ar putea fi amânată pentru luna iunie, când are loc WWDC 2023.

Altfel, dacă prezentarea ar rămâne stabilită pentru ianuarie, ar fi prea mult timp între prezentare şi începerea livrărilor, ceea ce ar putea să afecteze vânzările.

Kuo mai spune că viitoarea cască Apple de realitate mixtă va fi un produs scump, de nişă, care nu va fi livrat anul viitor în mai mult de 500.000 de exemplare.

iPhone renunță la actualele cabluri și vine cu un nou încărcător

Reprezentanții companiei au confirmat faptul că Apple va renunța la încărcătorul Lightning de la iPhone-urile sale pentru varianta USB-C, dar numai pentru că ”trebuie”.

Greg Joswiak, directorul executiv al Apple, a spus în cadrul unui interviu acordat în California, că gigantul nu au altă soluție decât să se conformeze noilor norme ale UE.

Astfel, până în 2024 iPhone-urile care vor fi puse la vânzare în țările Uniunii Europene vor fi dotate cu porturi USB-C, care sunt deja folosite la dispozitivele Android.

Evident, va trebui să ne conformăm; nu avem de ales, la fel cum facem în întreaga lume pentru a ne conforma legilor locale. Dar credem că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere ecologic și mai bună pentru clienții noștri să nu avem un guvern care să fie atât de prescriptiv”, a spus directorul companiei, potrivit Daily Mail.

Greg Joswiak a criticat directiva UE privind necesitatea de a înlocui toate cablurile pentru telefoanele mobile iPhone. Acesta a spus că o abordare mai puțin „prescriptivă” ar fi fost mai convenabilă atât pentru clienți cât și din punct de vedere ecologic.