Putin are o stradă în Bethleem

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, i-a transmis preşedintelui rus Vladimir Putin, aflat în vizită în Cisiordania, că primarul oraşului Bethleem a decis să denumească o stradă cu numele lui, în semn de mare apreciere.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 16:18
Putin are o stradă în Bethleem

În opinia lui Mahmoud Abbas, numirea unei străzi în cinstea lui Vladimir Putin, ar arăta cât îi preţuiesc palestinienii pe preşedintele şi poporul rus, scrie Ria Novosti.

„Şi în acest caz ca şi în altele, mi se spune ca de obicei înainte, iar pentru mine acest lucru a fost cu totul neaşteptat”, a declarat liderul rus în cadrul turneului său de două zile în Orientul Mijlociu.

Putin şi Abbas au inaugurat un centru pentru ştiinţă şi cultură în oraşul Bethleem din Cisiordania, construit pe terenul donat Societăţii Imperiale Palestiniene Ortodoxe (IPPO), de către Autoritatea Palestiniană în urmă cu patru ani.
În opinia lui Putin străzile ar trebui numite de generaţiile viitoare după numele politicienilor, în cinstea celor care au trecut în nefiinţă, adăugând că i-ar „plăcea să trăiască mai mult”.

Strada care duce la acest centru de cultură va purta numele lui Putin, precizează Abbas. Într-un alt oraş palestinian, o stradă a fost deja numită după numele fostului preşedinte Dmitri Medvedev, care a vizitat ţara în 2011.