Putin e revoltat că cecenii care au făcut carnagiu la Boston au fost numiţi „rebeli”, nu „terorişti”

În dialog cu naţiunea, preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre atentatele de la Boston comise de fraţii Ţarnaev, de origine cecenă şi a afirmat că Statele Unite şi Rusia trebuie să colaboreze mai strâns în lupta împotriva terorismului.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 15:18
Putin e revoltat că cecenii care au făcut carnagiu la Boston au fost numiţi „rebeli”, nu „terorişti”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns întrebărilor trimise de oamenii de rând în cadrul emisiunii ,,Linie directă cu Vladimir Putin”. Atentatul de la Boston, comis de doi fraţi care proveneau Daghestan, a fost unul dintre subiectele aduse în discuţie.

„Fac apel pentru ca această tragedie să ne apropie pentru a opri această ameninţare comună, una dintre cele mai importante şi periculoase, cum este terorismul”, a afirmat Putin.

Totodată, el a spus că Rusia este una dintre victimele terorismului. „Rusia este o victimă a terorismului, una dintre primele victime. M-a deranjat când partenerii din Occident şi colegii voştri din mass-media occidentale i-au numit rebeli pe teroriştii care comit crime atroce, sângeroase pe pământul nostru. Aproape niciodată nu erau numiţi terorişti.

FBI şi serviciile ruse FSB i-au interogat împreună, în Daghestan, pe părinţii fraţilor Tamerlan şi Jokar Ţarnaev. Totodată, în Statele Unite a izbucnit o adevărată polemică, după ce a apărut informaţia că FBI a fost informat despre cei doi fraţi de către serviciile secrete ruse.

Citeşte şi: Cum a transformat cecenul terorist o americancă emancipată într-o soţie îndoctrinată

Tamerlan, ucis de autorităţile federale americane, a fost inclus, în 2011, pe o listă vastă de supraveghere a CIA care conţine 745.000 de nume. Cu şase luni înainte ca CIA să facă această cerere, FBI a cerut mai multe informaţii Rusiei despre Tamerlan, însă nu a primit niciuna şi astfel investigaţia a fost închisă.