Putin este gata să vorbească cu Biden. Lavrov a dezvăluit ce așteaptă Moscova de la Occident

Moscova nu va respinge o întâlnire dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden la reuniunea G20 de luna viitoare, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

11 oct. 2022, 21:07
Putin este gata să vorbească cu Biden. Lavrov a dezvăluit ce așteaptă Moscova de la Occident

„Moscova a fost deschisă la discuții cu Occidentul despre războiul din Ucraina, dar nu a primit încă oferte serioase pentru negocieri”, a spus Lavrov într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse.

El a adăugat că oficialii americani, inclusiv purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, au declarat că SUA sunt deschise la discuții, dar că Rusia le-a respins. „Asta e o minciună. Nu am primit nicio ofertă serioasă pentru discuții„, a spus Lavrov.

Citeşte şi Rușii atacă violent instalațiile energetice ale Ucrainei. Sunt distrugeri majore, premierul îi cere populaţiei să-şi limiteze consumul de electricitate

El a susținut că Rusia este pregătită să asculte toate sugestiile privind negocierile de pace. „Am repetat de mai multe ori că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare„, a mai spus el, citat de Bloomberg.

Vorbind despre posibilitatea ca Turcia să găzduiască discuții între Rusia și Occident, Lavrov a spus că Moscova va fi pregătită să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă va duce la rezultate. El a spus că președintele turc Recep Tayyip Erdogan va avea ocazia să îi prezinte propuneri lui Vladimir Putin atunci când ambii se vor afla în vizită în Kazahstan zilele acestea, când se vor întâlni la Astana.

Citeşte şi Zelenski l-a sunat pe Joe Biden după atacurile Rusiei: „Este teroare pură. Dar nu vom ceda şantajului rusesc cu rachete”