Putin îi obligă pe ucraineni să-şi ucidă fraţii. Îi mobilizează pentru război şi pe tinerii din teritoriile ocupate care au primit paşaport rusesc

Unii ucraineni pot fi forțați să-și omoare compatrioții, a remarcat miercuri şeful administraţiei oraşului Nikolaev, Vitali Kim, la scurt timp după anunţul de mobilizare parţială făcut de Vladimir Putin.

21 sept. 2022, 12:35
Putin îi obligă pe ucraineni să-şi ucidă fraţii. Îi mobilizează pentru război şi pe tinerii din teritoriile ocupate care au primit paşaport rusesc

Cetăţenii ucraineni care vor dobândi pașaport rusesc în teritoriile ocupate pe baza rezultatelor „referendumului” sau cei care l-au dobândit deja, vor deveni victime ale mobilizării ruse.

Vitali Kim, șeful Administrației Militare Regionale Nikolaev, a declarat miercuri că „ucrainenii care au un pașaport al Federației Ruse devin automat recruți dacă au până în 35 de ani, fiind eligibili pentru primul val de mobilizare. Adică cetățenii care vor lua pașaport în teritoriul ocupat conform rezultatelor „referendumului” sau l-au obţinut deja, sunt supuşi riscului de a fi trimiși să-i ucidă pe ai lor”.

Declaraţiile sale vin atât în contextul declaraţiilor lui Vladimir Putin, privind mobilizarea, dar şi al faptului că rușii plănuiesc să organizeze pseudoreferendumuri în perioada 23-27 septembrie în părțile ocupate ale regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk, cu scopul de a le alipi la Federația Rusă, scrie Unian.

Citeşte şi Rușii vor să fugă din țară ca să scape de mobilizarea parțială și de Putin. ”Cum să scapi de armată” și ”cum să pleci din Rusia”, cele mai căutate informații pe Google

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a subliniat că planurile Rusiei de a organiza pseudoreferendumuri în teritoriile ocupate temporar nu vor împiedica Forțele Armate ale Ucrainei să lupte să elibereze pământurile ucrainene de sub ocupație.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, declara: „În cadrul mobilizării parțiale, vom face apel la 300.000 de rezerviști. Aceștia sunt cei care au servit în armată, au specialitate militară şi experiență de luptă. Nu vom chema recruți și studenți. Avem o resursă uriașă de mobilizare – peste 25 de milioane de oameni. Adică această mobilizare va afecta puțin mai mult de unu la sută din această resursă.

Citeşte şi Consilierul lui Zelenski îl batjocorește pe Putin: Viața are un mare simț al umorului. A 210-a zi a „războiului de trei zile”

Astăzi suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întreg Occidentul, plus NATO. La Kiev se află de fapt comandamentul occidental, care conduce operațiunile. Fostele arme sovietice pe care le avea Ucraina, de fapt, s-au terminat. Acum au golit tot ce era în depozitele din Occident. Practic, întreaga constelație de sateliți NATO lucrează împotriva noastră: peste 70 de sateliți militari și peste 200 de sateliţi civili cercetează locațiile unităților noastre”.