Rușii vor să fugă din țară ca să scape de mobilizarea parțială și de Putin. ”Cum să scapi de armată” și ”cum să pleci din Rusia”, cele mai căutate informații pe Google

Vladimir Putin a decretat mobilizarea parţială în Federaţia Rusă. În așteptarea mesajului, rușii au început să caute modalitățile prin care să plece din țară sau să amâne efectuarea serviciului militar.

21 sept. 2022, 11:20
Rușii vor să fugă din țară ca să scape de mobilizarea parțială și de Putin. ”Cum să scapi de armată” și ”cum să pleci din Rusia”, cele mai căutate informații pe Google

În așteptarea mesajului țarului de la Kremlin, rușii au început să caute modalitățile prin care să plece din țară sau să amâne efectuarea serviciului militar.

 Citește și Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în toată Rusia. Anunţul preşedintelui îndreaptă omenirea spre un mare război

Potrivit datelor Google Trends, căutarea pentru a fugi din țară a devenit foarte populară în Rusia după ce presa a informat că președintele Vladimir Putin intenționează să decreteze mobilizarea generală.

Căutările Google pentru expresia „Cum să părăsești Rusia” au explodat pe 20 septembrie, vârful fiind atins în jurul orei 18.00.

Cei care locuiesc în regiunea Khabarovsk, care se învecinează cu China, au fost cei mai interesați de cum pot să plece din Rusia.

Totodată, a crescut și interesul pentru informațiile despre „cum poți scăpa de armată”, vârful căutărilor fiind atins în jurul orei 13.00, după ce au apărut primele zvonuri legate de mobilizarea generală.

Reamintim că Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizarea militară parțială în Rusia. El a vorbit despre evoluția războiului, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”.

Vladimir Putin a subliniat că activitățile de mobilizare vor începe miercuri, 21 septembrie.

„Decretul de mobilizare parțială a fost semnat. Ministerul Apărării a fost inițiatorul”, a transmis el. „Activitățile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Le dau instrucțiuni șefilor de regiuni să ofere toată asistența necesară în activitatea comisariatelor militare”, a mai spus țarul de la Kremlin.

După mobilizarea parțială, principalele obiective ale operațiunii speciale, potrivit lui Putin, rămân neschimbate – acestea sunt, în primul rând, eliberarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Anterior, Duma de Stat a aprobat modificări la Codul Penal al Federației Ruse, în care a inclus conceptele de „mobilizare” și „timp de război”. Acum, pentru refuzul de a participa la ostilități, pedepsele vor fi cu închisoarea de doi până la trei ani (partea 2.1 a articolului 332 din Codul penal).

 Citește și Mobilizarea anunţată de Putin aduce sub arme 300.000 de militari noi pentru Rusia. Şoigu susţine că Ucraina a pierdut deja jumătate din numărul de soldaţi