Putin îl propune pe Medvedev în postul de preşedinte al partidului Rusia Unită

Premierul Vladimir Putin, care va fi învestit în postul de şef de stat pe 7 mai, a propus marţi ca Dmitri Medvedev, preşedintele în exerciţiu, să preia conducerea partidului său, Rusia Unită, informează Itar-Tass.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 14:46
Putin îl propune pe Medvedev în postul de preşedinte al partidului Rusia Unită

„După învestirea care va avea loc pe 7 mai, consider că este corect să renunţ la preşedinţia partidului Rusia Unită”, a declarat Vladimir Putin, la o întâlnire cu reprezentanţii formaţiunii de guvernământ, potrivit Agerpres.

„Vă voi ruga să organizaţi un congres extraordinar în a doua jumătate a lunii mai şi – ţinând cont că Dmitri Medvedev a fost în fruntea listei Rusiei Unite la alegerile parlamentare (din decembrie trecut – n.r.) şi că îl voi recomanda pentru postul de premier – consider că ar fi corect ca el să preia conducerea partidului”, a afirmat liderul forte al Rusiei.

Vladimir Putin a fost ales la 4 martie preşedinte al Rusiei, după alte două mandate deţinute în perioada 2000-2008. El a convenit cu actualul şef de stat, Dmitri Medvedev, aflat la final de mandat, să efectueze o rocadă a posturilor, urmând ca acesta din urmă să fie validat premier pe 8 mai.

Partidul Rusia Unită a fost constituit în 2001 în urma unificării a trei formaţiuni: Edinstvo (Unitatea), a ministrului pentru situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu, Otecestvo (Patria), a fostului primar al Moscovei, Iuri Lujkov, şi Vsia Rossia (Întreaga Rusie) a fostului preşedinte al Tatarstanului, Mintimer Şeimiev.