Putin îl pune pe „Omul fără faţă” în funcţia de ministru al Situaţiilor de Urgenţă. Se știu puține despre el, doar că este un fost bodyguard

Cel mai recent oficial care conduce Ministerul pentru Situații de Urgență este și fostul bodyguard al lui Putin. El îl înlocuieşte pe Evggheni Zinicev, care a murit anul trecut în timp ce încerca să salveze un regizor care a alunecat de pe o stâncă în timpul exercițiilor de antrenament în apropiere de Norilsk, în regiunea arctică.

25 mai 2022, 17:53
Putin îl pune pe „Omul fără faţă” în funcţia de ministru al Situaţiilor de Urgenţă. Se știu puține despre el, doar că este un fost bodyguard

Președintele rus Vladimir Putin l-a anunțat fostul său bodyguard Alexander Kurenkov (49 de ani) drept noul ministru al situațiilor de urgență. Se știu puține lucruri despre viața acestui general-maior, care este cunoscut sub numele de „Omul fără față”. Printre singurele lucruri certe se numără faătul că a lucrat ca profesor de școală.

Potrivit unor surse, el a lucrat şi în agenția rusă de securitate FSB și în organizația FSO, care se ocupă cu securitatea oficialilor de rang înalt din Rusia. Într-una din fotografii el poate fi văzut cum se află în serviciul de securitate al lui Vladimir Putin.

Dealtfel, liderul de la Kremlin îl cunoaște foarte bine. Faptul că Putin l-a desemnat în funcţia de ministru înseamnă că aptitudiniule şi calităţile sale personale și profesionale îl califică pentru această funcție, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeşte şi S-a aflat planul secret al lui Vladimir Putin. Cum vrea să împartă Ucraina în următoarea lună

Kurenkov este al șaselea membru al securității lui Putin care a ajuns într-o poziție înaltă, scrie Daily Star. Criticii susțin că preşedintele face aceste numiri face pentru că are deplină încredere doar în cei care au arătat că îi sunt loiali și că îi pot salva viața.

Ultimul oficial care a condus Ministerul Situațiilor de Urgență este de asemenea fost bodyguard al lui Putin, Evgheni Zinichev, care a murit la datorie anul trecut în timp ce salva un regizor.

Citeşte şi „Vladimir Putin îşi va pierde puterea până anul viitor şi va ajunge la sanatoriu”. Fostul director al MI6 spune cum va fi îndepărtat de la Kremlin, fără o lovitură de stat