Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei: ”Orice livrare de avioane nu va aduce decât durere şi suferinţă”

Vladimir Putin și trompetele sale nu ratează nicio ocazie să atace Europa pentru faptul că sprijină Ucraina în război. Recent, Rusia a lansat un nou avertisment pentru statele europene care livrează armament Kievului.

09 feb. 2023, 15:30
Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei: ”Orice livrare de avioane nu va aduce decât durere şi suferinţă”
Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei

Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei. Rusia a transmis joi că chiar dacă țările europene se implică în conflictul din Ucraina prin livrările de armament către guvernul de la Kiev, nu o va împiedica să îşi ducă la bun sfârșit obiectivele campaniei sale militare.

Citește și Cel mai dur discurs al lui Volodimir Zelenski, susținut la Bruxelles. A atacat Rusia și Iranul: „Regimuri dictatoriale!”

Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei

Mai mult, Rusia a avertizat că ucrainenii vor fi cei care vor avea de suferit dacă Marea Britanie sau alte ţări occidentale vor furniza avioane de luptă Kievului.

Acest avertisment vine la scurt timp după ce, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers în vizită la Londra, unde a cerut Regatului Unit să trimită avioane de luptă avansate Kievului.

Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că momentan, Londra nu a hotărât dacă va livra sau nu avioane Ucrainei, dar s-a angajat să antreneze piloţi ucraineni pentru a opera avioane de luptă ale NATO.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că orice livrare de avioane de luptă avansate la standardele NATO nu va aduce decât durere şi suferinţă ucrainenilor şi a criticat ţările NATO pentru asumarea unui rol mai ‘direct’ în conflict.

”Aceasta nu este nimic altceva decât implicarea tot mai mare a Marii Britanii, a Germaniei şi a Franţei în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Linia de demarcare între implicarea indirectă şi cea directă (a Europei în conflict) dispare treptat’, a avertizat el. ‘Nu putem decât să ne exprimăm regretul în această privinţă şi să spunem că astfel de acţiuni duc la o escaladare a tensiunilor, la prelungirea conflictului şi va face conflictul din ce în ce mai dureros pentru Ucraina”, a declarat Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că dacă Occidentul va accepta apelurile lui Zelenski de a livra avioane de luptă, Rusia nu se va lăsa descurajată şi va continua ceea ce ea numeşte operaţiunea militară specială în Ucraina până când Moscova îşi va atinge obiectivele.

Totodată, reprezentanții Kremlinului au respins joi concluziile procurorilor internaţionali care investighează doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, care au dezvăluit miercuri că au descoperit ‘indicii puternice’ privind implicarea personală a preşedintelui Vladimir Putin în această catastrofă.

Citește și Cel mai dur discurs al lui Volodimir Zelenski, susținut la Bruxelles. A atacat Rusia și Iranul: „Regimuri dictatoriale!”