Putin, Merkel şi Hollande doresc o revenire cât mai grabnică la regimul de încetare a focului în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin, cancelarul federal german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande s-au pronunţat în favoarea revenirii cât mai grabnice la regimul de încetare a focului în Ucraina şi a organizării unei reuniuni a Grupului de contact, cu participarea reprezentanţilor regiunilor rebele, informează joi ITAR-TASS.

10 iul. 2014, 12:31
Putin, Merkel şi Hollande doresc o revenire cât mai grabnică la regimul de încetare a focului în Ucraina

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, cei trei lideri au continuat, în timpul unei discuţii telefonice, discutarea diferitelor aspecte ale situaţiei din criză din Ucraina, ţinând cont de operaţiunea armată ce se desfăşoară în sud-estul acestei ţări şi de numărul tot mai mare de refugiaţi ucraineni pe teritoriul Rusiei.

„S-a convenit continuarea contactelor pe marginea problematicii ucrainene”, subliniază Kremlinul.

Numai în ultimele 24 de ore trei soldaţi ucraineni angajaţi în ofensiva militară împotriva rebelilor din estul ţării au fost ucişi şi alţi 27 au fost răniţi, a anunţat joi serviciul de presă al „operaţiunii antiteroriste” duse de Kiev într-un comunicat citat de AFP.

Doi soldaţi au murit în timp ce un transport de trupe blindate BTR-80 a trecut peste o mină în localitatea Cervona Zoria, în regiunea Doneţk, precizează comunicatul. Un alt soldat a murit lângă localitatea Muratov, în regiunea Lugansk, după ce camionul în care se afla şi care transporta mai mulţi militari a fost prins într-o ambuscadă, potrivit Agerpres.

Rusia mobilizează forţe armate la graniţa cu Ucraina

Forţele Kievului, care au preluat în ultimele zile controlul în mai multe oraşe, între care fieful separatiştilor Slaviansk, încearcă să blocheze principalele bastioane ale insurgenţilor – Doneţk şi Lugansk.

Rebelii şi-au anunţat dorinţa de a rezista, deşi au recunoscut că forţele loiale Kievului sunt superioare atât ca număr, cât şi ca material militar.