Vladimir Putin, pus într-o situaţie stânjenitoare de Erdogan VIDEO

Vizita de marţi în Iran a fost prima călătorie a liderului de la Kremlin în afara fostei Uniuni Sovietice de la invazia Ucrainei de către Moscova.

20 iul. 2022, 08:58
Vladimir Putin, pus într-o situaţie stânjenitoare de Erdogan VIDEO

Imagini cu Vladimir Putin nerăbdător şi descumpănit în timp ce este lăsat să aştepte câteva zeci de secunde de către omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au fost distribuite în mediul online, conform The Guardian.

Putin respinge negocierile de pace: „Ucraina nu a respectat acordul preliminar”

„Acele 50 de secunde în care Erdogan l-a făcut pe Putin să aştepte, părând descumpănit în faţa camerelor de filmat, spun mult despre cât de multe s-au schimbat după Ucraina”, a glumit Joyce Karam, senior corespondent al National News.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat marţi ca „utile” discuţiile trilaterale de la Teheran cu omologii săi turc, Recep Tayyip Erdogan, şi iranian, Ebrahim Raisi, privind rezolvarea conflictului din Siria, notează AFP.

„Întâlnirea a fost utilă şi foarte instructivă (…) Am discutat puncte cheie ale coordonării noastre în ceea ce priveşte Siria”, a declarat Vladimir Putin la finalul discuţiilor, într-un discurs difuzat la televiziunea rusă, invitându-i pe cei doi omologi în Rusia pentru o nouă întâlnire legată de acest subiect.

Vladimir Putin a ajuns la Teheran. O mână îi atârnă ca un pendul, imaginile cu coborârea din avion au şocat lumea VIDEO
„În ultimii ani, ameninţarea teroristă a scăzut (…) datorită eforturilor noastre comune”, a adăugat el. Liderul de la Kremlin a mai spus că următoarele consultări în format Astana privind Siria ar urma să aibă loc „înainte de sfârşitul anului”.

Vladimir Putin a mai afirmat că a discutat cu Recep Tayyip Erdogan despre problema exporturilor de cereale din Ucraina, care în prezent sunt blocate în ţară din cauza ofensivei ruse, ceea ce stârneşte temeri legate de o criză alimentară globală.

Cu toate acestea, preşedintele rus nu a oferit, deocamdată, mai multe detalii despre progresele înregistrate în cursul acestor discuţii.