Recep Erdogan și Vladimir Putin, dialog de patru ore la Soci. Ce au decis cei doi șefi de state

Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au convenit, vineri, să consolideze cooperarea în domeniile transporturilor, agriculturii, finanţelor şi construcţiilor.

05 aug. 2022, 23:08
Recep Erdogan și Vladimir Putin, dialog de patru ore la Soci. Ce au decis cei doi șefi de state
Recep Erdogan și Vladimir Putin, dialog de patru ore la Soci

Recep Erdogan și Vladimir Putin, dialog de patru ore la Soci. Turcia a mediat un acord semnat de Ucraina, Rusia şi ONU la Istanbul, luna trecută, înţelegere după care exporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră s-au reluat după un blocaj de câteva luni.

Recep Erdogan, dezlănțuit. Președintele Turciei critică Occidentul pentru atitudinea ostilă față de Vladimir Putin: „E nepotrivită!”

Putin şi Erdogan au subliniat în comunicat necesitatea implementării totale a „acordului de la Istanbul, inclusiv exportul fără piedici al cerealelor Rusiei, îngrăşămintelor şi materiilor prime”. Cei doi lideri au convenit şi ca o parte din plăţile pentru gazul rusesc să se facă în ruble, a precizat vicepremierul rus Alexander Novak.

Videoclipul care a făcut înconjurul lumii în câteva secunde: Putin, Erdogan şi Raisi se țin de mână VIDEO

În plus, Putin şi Erdogan şi-au reafirmat hotărârea de a acţiona coordonat şi solidar în lupta împotriva organizaţiilor teroriste în Siria.