Putin ordonă inspecţii-surpriză la Marea Neagră, ca urmare a unui „risc serios de terorism”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat manevre şi inspecţii-surpriză în zonele mărilor Neagră şi Caspică, cu scopul de a evalua capacitatea armatei de a asigura securitatea sud-vestului Rusiei, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, potrivit news.ro. 

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 19:18
Putin ordonă inspecţii-surpriză la Marea Neagră, ca urmare a unui „risc serios de terorism”

Infanteria, Forţele aeriene şi Marina – flotele Nordului şi la Pacific – urmează să participe la 56 de exerciţii tactice în 35 de baze terestre şi 17 baze navale în zonele mărilor Neagră şi Caspică.

În total vor fi supuşi unor inspecţii-surpriză 149.755 de oameni, 26.820 de peise de armament şi echipament militar, 414 aeronave, 106 clădiri şi nave auxiliare”, a anunţat ministerul.

Citeşte şi Bărbat împuşcat mortal de poliţişti în Canada după un scandal legat de purtarea măştii

Măsurile sunt menite să asigure ”securitatea sud-vestului Rusiei, unde există un risc serios de terorism” şi să pregătească manevrele militare ”Caucaz 2020” care urmează să aibă loc în septembrie.

După ce au anexat în forță Crimeea și a intervenit în conflictul încă în desfășurare din estul Ucrainei, Rusia a organizat un număr important de exerciții militare în regiunile sale sudice și de vest.

Una dintre marile realizări ale preşedintelui rus este faptul că a reuşit să restabilească puterea militară rusă, destabilizată de criza care a urmat căderii fostei Uniuni Sovietice.