Putin pregăteşte a doua mobilizare şi creşte limita de vârstă la 30 de ani

Campania propusă luna trecută pentru ridicarea limitei superioare de vârstă pentru recrutarea militară în Rusia, de la 27 - cât este în prezent - la 30 de ani, ar putea începe încă din acest an, a declarat preşedintele Comisiei pe Apărare din Duma de Stat, Andri Kartapolov, într-un interviu acordat Parlamentskaia Gazeta.
Filip Stan
12 ian. 2023, 17:34
Putin pregăteşte a doua mobilizare şi creşte limita de vârstă la 30 de ani

Potrivit deputatului, cetăţenii cu vârsta sub 30 de ani se vor putea prezenta la birourile militare de înregistrare şi înrolare în această primăvară, deşi acest lucru va necesita o serie de modificări legislative.

Kartapolov a prezis că procesul de creştere a vârstei va avea loc în etape: cel mai probabil, tranziţia completă la noul sistem va dura de la unul până la trei ani.

Luna trecută, Parlamentskaia Gazeta a scris despre o propunere de a creşte a vârstei minime pentru serviciul militar de la 18 la 21 de ani şi limita superioară de la 27 la 30 de ani, potrivit Mediafax.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat recent, într-un mesaj video, că Moscova are de gând să mobilizeze în continuare militari în vederea unei noi ofensive de proporţii. Cu puţin timp înainte de revelion, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, i-a avertizat pe ruşi că la Kremlin se pregăteşte o nouă mobilizare şi există chiar voinţa de a decreta legea marţială, inclusiv închiderea graniţelor ţării pentru bărbaţi.

Oficial, mobilizarea parţială care a început pe 21 septembrie 2022 nu s-a încheiat încă. Ea s-ar încheia abia după ce preşedintele Vladimir Putin ar semna un decret corespunzător, ceea ce nu s-a întâmplat încă.

„Într-adevăr constatăm că nu există un decret privind încetarea mobilizării. Primul val de mobilizare a existat în octombrie şi nu este vorba despre o mobilizare parţială. Există relatări, conform cărora oameni dintr-o serie de regiuni primesc în continuare ordine de încorporare. Poate că Ministerul Apărării mai cheamă sub arme cine ştie ce fel de specialişti – dar în orice caz mobilizarea încă nu s-a încheiat”, afirmă Serghei Krivenko, directorul organizaţiei ruse pentru drepturile omului „Cetăţeni, Armată, Justiţie”. Autorităţile ruse au inclus organizaţia sa pe lista „agenţilor străini”.

Citeşte şi: Surpriză a lui Putin în războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin l-a desemnat pe Şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov, comandant suprem al „operaţiunii speciale”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!