Putin şi Xi Jinping, încleştarea anului. Marea surpriză ar putea veni din SUA

Revista americană Time se pregătește să anunțe Persoana anului 2023. Pe lista scurtă se află și președintele rus Vladimir Putin, dar și dictatorul chinez Xi Jinping.
Mircea Filipescu
06 dec. 2023, 08:41
Putin şi Xi Jinping, încleştarea anului. Marea surpriză ar putea veni din SUA

Potrivit revistei Time, „Persoana Anului” este reprezentat de individul sau grupul de persoane „care au influențat știrile sau viața noastră, în bine sau în rău, cel mai mult în decursul ultimului an”.

Editorii revistei americane vor acorda miercuri titlul de „Persoana anului 2023”, care a marcat cel mai mult titlurile de pe prima pagină a ziarelor, în bine sau în rău.

Tradiția datează din 1927, iar printre cei care au primit anterior acest titlul se numără președintele american Joe Biden și vicepreședintele SUA Kamala Harris, Martin Luther King Jr., cancelarul german Angela Merkel, Papa Francisc, miliardarul Elon Musk și activista de mediu Greta Thunberg.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a ajuns să întruchipeze rezistenţa ţării sale în faţa invaziei militare a Rusiei, a fost desemnat „Persoana Anului 2022” de revista americană Time, care a omagiat, de asemenea, „spiritul Ucrainei”.

Citeşte şi: Accident teribil în Filipine: 25 de morţi după ce un autocar a căzut în prăpastie FOTO şi VIDEO

Nouă finaliști au fost anunțati luni în timpul emisiunii Today de pe NBC, printre care se numără și președintele rus Vladimir Putin, care, de altfel, a primit acest titlu în 2007.

„Vladimir Putin, care deține funcția de președinte sau prim-ministru al Rusiei din 1999, a continuat să ducă războiul în Ucraina, aflat acum în al doilea an de la invazia la scară largă. Putin s-a confruntat cu o scurtă amenințare la adresa puterii sale în 2023, în timpul rebeliunii Wagner, dar influența sa a fost doar întărită în cele din urmă, deoarece grupul de mercenari s-a retras atunci când a fost încheiat un acord de către președintele belarus Alexander Lukașenko”, notează revista Time.

Pe lista scurtă se mai numără, scenariștii și actorii de la Hollywood care au fost în grevă pe tot parcursul anului, marcând un moment rar în industria divertismentului, președintele chinez Xi Jinping, artista Taylor Swift, Sam Altman, CEO al OpenAI, procurorii care au instrumentat dosarele care-l vizează pe Donald Trump, filmul „Barbie”, regele Charles al III-lea și Jerome Powell, președinte al Rezervei Federale din 2018, care a jucat un rol cheie în gestionarea inflației ridicate din SUA.

Citeşte şi: Ungaria anunţă construcţia unui cartier „stil Dubai” în Budapesta. Investiţie de 6 miliarde de euro din fonduri externe

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!