Putin, speranţe mari de la noua conducere a Comisiei Europene. Ce a transmis liderul rus

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat joi speranţa că noua conducere a Comisiei Europene va realiza în cele din urmă ce efecte dăunătoare în plan economic au avut sancţiunile introduse împotriva Rusiei din cauza rolului jucat de Moscova în cadrul crizei din Ucraina.

RomaniaTV.net
05 iul. 2019, 05:30
Putin, speranţe mari de la noua conducere a Comisiei Europene. Ce a transmis liderul rus

Vladimir Putin speră că noua conducere a Comisiei Europene va realiza ce efecte dăunătoare în plan economic au avut sancţiunile împotriva Rusiei. Putin, care efectuat joi o vizită în Italia şi la Vatican, a mai afirmat că speră că Roma va contribui la normalizarea relaţiilor între Uniunea Europeană şi Rusia.

„Naţiunile europene au ratat şansa de a vinde mărfuri în valoare de miliarde pe piaţa rusă, ceea ce înseamnă că nu s-au creat noi locuri de muncă sau că s-au pierdut locuri de muncă, oamenilor nu li s-au plătit salariile şi nu au vărsat bani la toate nivelurile sistemului bugetar. Înseamnă pierderi pentru noi toţi „, a declarat Putin, în cadrul unei conferinţe de presă, după discuţiile purtate cu premierul italian Giuseppe Conte.

„De aceea, sper că noua conducere a Europei va lua aminte şi va dezvolta relaţiile cu Rusia în mod corespunzător”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Uniunea Europeană a introdus ample sancţiuni economice împotriva Rusiei pentru rolul jucat de Moscova în cadrul crizei din Ucraina, inclusiv pentru anexarea regiunii Crimeea.