Pyunik Yerevan – CFR Cluj 0-0 în prima manşă a turului I preliminar din Liga Campionilor

Pyunik Erevan și CFR Cluj au remizat, marţi, scor 0-0, în prima manșă din turul I preliminar al Ligii Campionilor. Returul va avea loc miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30, la Cluj-Napoca.

05 iul. 2022, 21:08
Pyunik Yerevan – CFR Cluj 0-0 în prima manşă a turului I preliminar din Liga Campionilor
Pyunik Yerevan - CFR Cluj 0-0 în prima manşă a turului I preliminar din Liga Campionilor / FOTO: Facebook FC Pyunik

Pyunik Yerevan – CFR Cluj 0-0 în prima manşă a turului I preliminar din Liga Campionilor. Returul va avea loc miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30, la Cluj-Napoca.

Pyunik Yerevan – CFR Cluj 0-0 LIVE TEXT

Min 90+1: Două schimbări la CFR. Ies Deac și Debeljuh, intră Păun și Dungandzic
Min 84: Jefte agață o minge centrată din partea dreaptă, dar trimite aproape de portarul Yurchenko, care reține
Min 82: Două schimbări la CFR. Au ieșit Boateng și Roger, au intrat Bordeianu și Petrila
Min 74: Deac ratează o nouă mare ocazie. Ciprian trimite cu piciorul drept pe lângă poartă. Găsit perfect în 6 metri, „decarul” lui CFR lovește modest balonul
Min. 72: Debeljuh ratează cea mai mare ocazie a meciului. Trimite în tranversală din „foarfecă”
Min 64: Schimbare la CFR. Iese Mistrati, intră Jefte
Min 58: Renzo are prima șansă a armenilor. Acesta trimite puternic de la distanță, dar mingea trece pe lângă poarta lui Bălgrădean
A început repriza a doua!

Min 45+1: Deac ratează din apropiere. Trimite cu dreptul, dar Dos Santos scoate din fața porții
Min. 34: Deac trimite de la mare distanță, dar Yurchenko reține fără probeleme de la coțul scurt
Min. 22: Mistrati ratează din nou, de data aceasta o dublă ocazie. Mai întâi a trimis la colțul lung, portarul a respins, mingea a ajuns din nou la jucătorul CFR-ului, dar a trimis pe lângă poartă, din apropiere
Min. 18: Roger ratează o ocazie uriașă pentru CFR. Șutul său din voleu este scos cu greu de Yurchenko.
Min. 4: CFR Cluj are prima ocazie. Mistrati trage din întoarcere, dar portarul advers scoate de lângă bară.

Pyunik Yerevan – CFR Cluj, echipe de start:

Pyunik Yerevan: Yurchenko – Kovalenko, Bratkov, Vakulenko, Juninho – Renzo, Cociuc, Dashyan – Gonzalez, Otubanjo, Davidyan. Rezerve: Mykayelyan, Buchnev, Gajic, Andre Luiz, Harutyunyan, Najaryan, Mladenovic, Avagyan, Nenadovic, Gareginyan. Antrenor: Ieghișe Melikian.

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Mistrati, Roger – Debeljuh. Rezerve: R. Sava, Brucic, Graovac, Păun, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Betancor, Bordeianu, Yuri, Braun, Muhar. Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Bastian Dankert (Germania). Asistenți: Bekim Zogaj, Jan Köbeli (ambii din Elveția).

Ştirea iniţială

Campioana României va evolua în primul tur al preliminariilor UEFA Champions League contra celor de la Pyunik Yerevan, campioana Armeniei. Partida va avea loc în capitala Armeniei, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 1 şi Prima Sport 1, returul urmând să se desfășoare săptămâna viitoare, în Gruia. Dacă va trece mai departe, CFR Cluj va juca în turul II preliminar cu învingătoarea „dublei” dintre Dudelange (Luxemburg) și KF Tirana (Albania).

Dan Petrescu se teme: „Pe teren propriu sunt foarte buni”

„E posibil orice. Cine nu vrea şi cine nu cunoaşte fenomenul bine, spune ce vrea, dar eu sunt convins că, uitându-mă la jucătorii pe care i-au luat, eu nu văd de ce să nu fie un meci echilibrat. Nici cum jucăm nu mă interesează, nici ce facem. Cel mai important este să ne calificăm, iar sută la sută calificarea se va juca la Cluj, pentru că acvum va fi un meci echilibrat. Cel mai greu şi cel mai important e primul meci. În ultimii ani acasă cei de la Pyunik au avut rezultate foarte bune. Pe teren propriu sunt foarte buni, mai ales că au venit jucători străini. Au nouă jucători care joacă la echipa naţională a Moldovei, Venezuela, Estonia, Ucraina. Au şi brazilieni. Sunt 14 străini, e o formaţie care zic că e foarte periculoasă din ceea ce am văzut eu sezonul trecut. Din păcate nu am văzut niciun amical, nici nu ştiu dacă au jucat pentru că nu au postat nimic”, a spus Dan Petrescu.

Ilie Dumitrescu şi Dan Petrescu au rupt prietenia. „Nu ne dăm mesaje și nu ne mai vorbim și gata! Baftă, sănătate!”

Cine este Pyunik Yerevan, adversara lui CFR Cluj

Pyunik Yerevan este campioana Armeniei. Cea mai titrată echipă din Armenia, cu 15 titluri de campioană, a obținut sezonul trecut primul său titlu după o pauză de 7 ani. Pyunik Yerevan evoluează pe Stadionul Republican „Vazgen Sargsyan”, o arenă de 14.986 de locuri, pe care joacă și naționala Armeniei. Campioana sezonului trecut nu a evoluat niciodată în grupele cupelor europene, participând ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, atunci când era învinsă la general cu 6-0 de Molde.

Dan Petrescu: „De 10 ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis”