Rabla 2023. Românii pot beneficia de 3.000 de lei pentru fiecare mașină casată. De când începe programul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că noile sesiuni ale programelor Rabla Clasic și Rabla Plus încep în data de 24 martie.

10 mart. 2023, 12:10
Rabla 2023. Românii pot beneficia de 3.000 de lei pentru fiecare mașină casată. De când începe programul

Ministrul Mediului a mai spus că noul program Rabla Local este finanţat cu fondurile pentru gaze cu efect de seră şi are un buget alocat de 240 milioane lei.

„Deschidem pe data de 24 martie programul pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus. Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1,5 miliarde lei, anul acesta pentru cele două programe. De asemenea, avem alocare pentru un program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră – Rabla Local. Acest program va fi derulat şi implementat în colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale, cu primăriile. În 15 zile deschidem înscrierea pentru primării în acest program”, a spus ministrul.

Citește și Mai mulți bani pentru românii care-și casează mașinile vechi. Un nou program „Rabla”. Anunț important pentru fanii mașinilor electrice

Tanczos Barna a mai precizat că după ce se finalizează lista acestor unităţi administrativ-teritoriale şi se semnează electronic contractele de finanţare, se va deschide aplicaţia pentru cetăţeni.

„Avem un buget de 240 de milioane de lei pentru acest program. Bugetul va fi completat cu un procent de 20% din totalul de 100% din partea autorităţilor locale. Adică, 2.400 lei se vor plăti din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani şi care va fi casată, va fi predată pentru reciclare”, a anunţat Tanczos Barna, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Citește și Schimbări uriașe la Rabla Clasic și Rabla Plus. De ce dispare subvenția pentru unele tipuri de mașini