Rabla pentru becuri. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că bugetul propus se ridică la 400 milioane lei

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a finalizat Ghidul Rabla pentru becuri. Modificarea de buget pentru AFM, care va cuprinde inclusiv bugetul pentru Rabla becuri, va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare, a anunţat joi ministrul Mediului, Barna Tanczos.

22 sept. 2022, 14:52
Rabla pentru becuri. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că bugetul propus se ridică la 400 milioane lei

Ghidul Programului Rabla pentru becuri a fost finalizat şi săptămâna viitoare programul va fi discutat în şedinţa de Guvern.

„Conform dispoziţiilor Coaliţiei şi după discuţiile cu domnul prim-ministru, AFM a elaborat Ghidul pentru Rabla pentru becuri. Am pregătit modificarea de buget, care va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare, în prima şedinţă de Guvern. Suma pe care am propus-o este de 400 de milioane de lei, iar Ghidul va apărea probabil zilele următoare, în consultare publică, pe site-ul ministerului”, a precizat Barna Tanczos.

Citeşte şi: Facturile bubuie bugetul românilor, iar politicienii au sfaturi hilare. Nicuşor Dan ţine bebeluşul în frig, Virgil Popescu pune becuri cu led, Rareş Bogdan e de acord cu duşul în doi, iar Falcă mai stinge din becurile de la baie

Românii vor putea schimba becurile vechi cu unele noi – led. „Cu voucherul primit se merge la magazinul care s-a înscris în program la AFM, pentru a putea fi un agent care vinde becurile respective. Ne vom referi strict la becurile cu led, care reduc consumul cu până la 70% şi, cu acel voucher şi becul vechi predat, poate să achiziţioneze becuri noi care reduc consumul semnificativ în gospodărie”, a explicat ministrul Mediului.

Citeşte şi: Mihai Tudose: „Nu suntem pă lux şi bogăţie, cu 200 de becuri în curte, cu reflectoare pe casă şi ghirlande, să vadă lumea că sunt şmecher”