VIDEO: Racheta lui Vladimir Putin a ajuns în Republica Moldova. Tocmai a fost doborâtă de oamenii lui Volodimir Zelenski / Atac la granița cu România. Alertă la Cernăuți

Echipamentele militare utilizate în conflictul din Ucraina, respectiv regiunea separatistă pro-rusă, au ajuns în Republica Moldova.

31 oct. 2022, 11:26
VIDEO: Racheta lui Vladimir Putin a ajuns în Republica Moldova. Tocmai a fost doborâtă de oamenii lui Volodimir Zelenski / Atac la granița cu România. Alertă la Cernăuți

UPDATE, 13:10 – Luni, Rușii au atacat cu rachete, pentru prima dată de la începerea războiului din Ucraina, zona Cernăuți, aflată în apropierea graniței cu România. „În regiunea Cernăuți, infrastructura critică a fost deteriorată ca urmare a unui atac cu rachete”, a anunțat Ruslan Zaparanyuk, guvernatorul regiunii Cernăuți. În orașul Cernăuți a fost declanșată luni dimineață alarma antiaeriană. Centrala hidroelectrică Novodnestrovsk, localizată pe Nistru, a fost lovită de rachetele armatei conduse de la Moscova. Astfel, ar fi devenit inoperabilă.

De asemenea, au fost raportate explozii la Odesa, Harkov și Kiev.

UPDATE, 11:38 – Racheta rusească, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în apropiere de satul Naslavcea din raionul Ocnița al Republicii Moldova, aflat la hotarul cu Ucraina. Nu au fost înregistrate victime.

Luni, 31 octombrie, o rachetă a armatei ruse, doborâtă de armata ucraineană, a căzut în Republica Moldova. Din cauza exploziei au fost distruse ferestrele caselor dintr-un sat.

 

Reacția Ministerului Afacerilor Interne, după ce racheta rusească a picat pe teritoriul Republicii Moldova

 

În urma evenimentului, Ministerul Afacerilor Interne a oferit prima reacție:

„Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne din Moldova.