Rachete Kalibr, distruse în urma unor explozii în Crimeea. Propagandiştii ruşi reclamă un atac cu drone ucrainene VIDEO

Mai multe rachete de croazieră rusești Kalibr ar fi fost fost distruse la Geankoi, Crimeea, în timpul transportului lor pe calea ferată. Informaţia a fost lansată de ministerul ucrainean al apărării, în timp ce propagandiştii ruşi susţin că a fost vorba de un atac cu drone ucrainene.

21 mart. 2023, 11:33
Rachete Kalibr, distruse în urma unor explozii în Crimeea. Propagandiştii ruşi reclamă un atac cu drone ucrainene VIDEO
Rachete Kalibr, distruse în urma unor explozii în Crimeea. Propagandiştii ruşi reclamă un atac cu drone ucrainene VIDEO

Rachete Kalibr, distruse în urma unor explozii în Crimeea. „O explozie în oraşul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachete de croazieră ruseşti Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată”, a anunţat principala direcţie de informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina (SBU), care a precizat că rachetele, concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafaţă ale flotei ruse din Marea Neagră, au o rază de acţiune operaţională de peste 2.500 de kilometri pe uscat şi de 375 de kilometri pe mare.

Citeşte şi: Xi Jinping, răsfățat de bucătarii lui Vladimir Putin. Ce meniu a fost pregătit la Moscova, pentru cina celor doi lideri

În replică, Ihor Ivin, şeful administraţiei din Djankoi, instalat de ruşi, a declarat că oraşul a fost atacat de drone şi că un bărbat de 33 de ani a fost rănit de şrapnelul unei drone doborâte. Acesta a fost spitalizat şi viaţa nu îi este în pericol. TASS l-a citat pe Ihor Ivin spunând la televiziunea Krîm-24 că o casă, o şcoală şi o băcănie au luat foc, iar reţeaua electrică a suferit pagube. La rândul lui, Serghei Askyonov, șeful instalat de Rusia în peninsula anexată, a declarat că sistemele de apărare aeriană au intrat în acțiune în zonă și că cel puțin o persoană a fost rănită după ce resturile au avariat o casă și un magazin din Geankoi.

Citeşte şi: Surpriză: liderul unei mari puteri militare din Asia îl vizitează pe Volodimir Zelenski, la Kiev. Vine cu trenul, de teama unui potențial asasinat

Localnicii au declarat că s-au auzit explozii şi bubuituri şi o parte a oraşului a rămas fără curent electric. Propagandiştii ruşi susţin că a fost vorba de un atac cu drone ucrainene. Guvernatorul prorus al Crimeei, Serhi Aksionov, a declarat că sistemele ruseşti de apărare aeriană au acţionat în oraş, potrivit agenţiei ucrainene UNIAN.

Separat, Serghei Askyonov, șeful instalat de Rusia în peninsula anexată, a declarat că sistemele de apărare aeriană au intrat în acțiune în zonă și că cel puțin o persoană a fost rănită după ce resturile au avariat o casă și un magazin din Geankoi.