Rachetele care au ucis doi oameni în Polonia, subiect amuzant pentru propagandiștii ruși: „O țară NATO este atât de prost protejată, la ce se așteptau?”

Propagandiștii lui Putin de la Kremlin continuă să facă declarații șocante. Racheta lansată de ruși care a căzut în Polonia, aproape de granița cu Ucraina și a ucis doi oameni, a fost un subiect dezbătut de admiratorii lui Putin care au ironizat NATO.

16 nov. 2022, 10:22
Rachetele care au ucis doi oameni în Polonia, subiect amuzant pentru propagandiștii ruși: „O țară NATO este atât de prost protejată, la ce se așteptau?”

Este alertă la nivelul țărilor NATO după ce o rachetă rusescă a lovit pentru prima oară teritoriul unei țări membre, și anume Polonia.

Autoritățile din Polonia au cerut activarea Articolului 4 din tratatul NATO chiar la summitul G20 care se desfășoară în aceste zile în Indonezia.

Kremlinul neagă însă orice atac asupra Poloniei și chiar preşedintele american spune că este puțin probabil ca Rusia să fi tras. Mai mult, oficiali americani susțin că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care se apropia.

Citiți și: Polonia, lovită de rachete ruseşti. Sunt doi morţi şi răniţi, primele imagini. Reuniune CSAT, se aşteaptă reacţia NATO

Rachetele au căzut ieri în Polonia și au ucis doi oameni, în satul polonez Przewodow, la o fermă aflată în apropierea graniței cu Ucraina.

Ministerul de Externe al Poloniei a confirmat oficial că localitatea a fost lovită de o rachetă la ora locală 15:40, precizând faptul că „racheta este de producție rusească”, dar nu și că a fost lansată de către ruși.

Acum, premierul polonez Mateusz Morawiecki a convoacat o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională.

Propagandiștii ruși ironii la adresa NATO

Margarita Simonian, admiratoare a lui Vladimir Putin, dar și redactor șef la Russia Today, spune că totul este o provocare deliberată. În postarea sa pe Twitter, Simonian a ironizat NATO.

Într-o altă postare, Margarita Simonian, a evocat atacurile asupra orașului rusesc Belgorod, de la granița cu Ucraina.

„Așadar, Polonia are propriul Belgorod. Și la ce se așteptau?”, a scris Simonian.

Ministerul rus al Apărării și propaganiștii ruși s-au grăbit să ironizeze apărarea din țările NATO

„Declarațiile presei și ale oficialilor polonezi despre presupusa cădere a rachetelor rusești pe teritoriul polonez sunt o provocare deliberată care vizează escaladarea”, a spus Ministerul rus al Apărării.

La rândul său, Vladimir Soloviev,  propagandist rus și prezentator TV , a comentat și el incidentul pe Telegram, unde susține că o rachetă antiaeriană ucraineană a căzut pe teritoriul polonez.

„Declarațiile presei și oficialităților poloneze despre presupusa cădere a rachetelor „rusești” în zona Przewodowo sunt o provocare deliberată, menită să escaladeze situația.

Armele rusești nu au fost folosite pentru a ataca ținte din apropierea graniței de stat ucrainene-polone. Fragmentele publicate de presa poloneză de la locul incidentului nu au nimic de-a face cu armele rusești”, a scris Soloviev.

Polonia este membră a NATO, aproximativ 10.000 de soldaţi americani aflându-se pe teritoriul țării.

Într-o reactie imediată după o reuniune de urgență a consiliului de securitate, polonezii au cerut activarea articolului 4 din carta NATO, adică discutii cu membrii Aliantei Nord Atlantice pe acest subiect.

Citiți și: România și Polonia, amenințate din nou cu arma nucleară! Declarația șocantă făcută de propagandistul favorit al lui Putin