Rachetele ruseşti au lovit Polonia, ţară NATO. Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare

Postul polonez de radio Zet a relatat, marți seara, că două rachete rătăcite au căzut în orașul polonez Przewodów, de pe partea poloneză a graniței cu Ucraina.

15 nov. 2022, 20:41
Rachetele ruseşti au lovit Polonia, ţară NATO. Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare

Rachete rusești au căzut în Polonia, doi oameni au murit. Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat o reuniune urgentă a organismului care se ocupă de problemele de securitate naţională şi apărare, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului pe contul de Twitter, relatează Reuters.

Zelenski, prima reacţie după ce Rusia a aruncat 100 de rachete de croazieră peste Ucraina

Comitetul de Securitate Naţională, din care fac parte titularii portofoliilor de la Apărare, Interne, Justiţie şi Afaceri Externe, precum şi coordonatorul serviciilor de informaţii, este un organism care pregăteşte şi coordonează deciziile privind securitatea şi apărarea naţională.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Piotr Muller,  nu a menţionat pe Twitter despre ce urma să discute Comitetul şi nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, precizează Reuters.Război în Ucraina.

Bombardamente masive în multe oraşe, pene masive de curent în toată ţara

Decizia vine însă după ce Rusia a bombardat marţi oraşe şi facilităţi energetice din Ucraina, atacuri soldate cu cel puţin un mort şi mai ales cu pene de curent pe scară largă. Kievul a anunţat că acesta a fost cel mai puternic val de atacuri cu rachete din cele aproape nouă luni de război.

Situaţia din Ucraina a devenit „critică” marţi, după ce un val de atacuri aeriene ruseşti, de o intensitate fără precedent, a ţintit infrastructura energetică în regiuni de pe întreg cuprinsul ţării. Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat peste 100 de rachete, majoritatea fiind rachete de croazieră. Chiar dacă cele mai multe au fost interceptate, două dintre ele au lovit blocuri de locuinţe din Kiev şi există cel puţin un mort. Milioane de ucraineni au rămas în beznă şi există riscul să nu mai funcţioneze nici sirenele care anunţă raidurile aeriene. Avariile majore care au fost provocate infrastructurii energetice din Ucraina are consecinţe şi în Republica Moldova, unde mai multe localităţi au rămas în beznă.