Radu Banciu a comis-o din nou. Amenda dată de CNA postului B1TV: „Informarea trebuie să fie corectă”

Radu Banciu, realizatorul emisiunii ”Lumea lui Banciu”, de la B1TV, a comis-o din nou. Astfel, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat postul de televiziune cu 15.000 de lei, pentru încălcări ale mai multor prevederi din Legea audiovizualului, într-o emisiune difuzată pe 4 mai.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 06:24
Radu Banciu a comis-o din nou. Amenda dată de CNA postului B1TV: „Informarea trebuie să fie corectă”

Postul de televiziune a fost sancționat pentru că a încălcat articolul 64 din Cod care prevede „asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

Citeşte şi: Mirela Vaida apără serialul Vulpiţa: „Sunt nişte victime, noi încercam să le dăm o altă cotitură în viaţă”

Și articolul 67 a fost încălcat în aceeași emisiune, articol care prevede că „prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii”.

Nu numai Radu Banciu de la B1TV a fost sancționat

CNA a mai sancționat, în aceeași ședință, şi postul Naşul TV cu amendă în valoare de 10.000 lei. Asta pentru că respectivul post nu a respectat prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului 504/2002 şi a dispoziţiilor art. 40 alin. (2) şi (4) din Codul audiovizualului, în cadrul emisiunii „Să vorbim despre tine” din data de 06.05.2020.

Decizie şocantă luată de CNA: nu a prelungit licenţa postului

Fosta televiziune a lui Serghei Mizil, 6TV, se închide peste câteva zile. Consiliul Național al Audiovizualului a decis, astăzi, 14 mai, nu mai prelungească licența postului local de televiziune.

La această decizie a contat conținutul postului TV de până acum, dar și faptul că actualul proprietar – Olga Croitoru, i-a mințit pe membrii CNA în legătură cu conținutul televiziunii, potrivit Paginademedia.ro.

Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi, după mai bine de o oră de discuții, din partea tuturor membrilor prezenți în ședița de astăzi. 

Citeşte şi: Mirela Vaida a răbufnit după ce a fost somată de CNA. „Mi se pare că exageraţi. Nu faceţi abuz de funcţia pe care o aveţi!” VIDEO

Consider că ne-ați mințit și sunteți de rea-credință. Nu este posibil să ne păcăliți. Ne-ați spus că este emisiune de pilates, ce pilates e aici?”, după cum a remarcat chiar șefa CNA, Monica Gubernat, în timpul discuțiilor ce au precedat votul.

Postul mai avea în grilă titluri de emisiuni ca: „Alchimia conspirației”, „Teoria conspirației”, „Turism, spiritualitate, autocunoaștere”, „Puterile secrete”, „Kathartics” sau „Misterele vieții-Misterele sănătății”.