Radu Banciu, derapaj la adresa tatălui Emmei Răducanu: „Cred că dăduse un jaf la o bancă, s-a împrietenit cu ăia din Casa de Papel. Aşa a ajuns finanțist”

Realizatorul TV Radu Banciu fost protagonistul unor remarci rasiste extrem de dure la adresa lui Ian Răducanu, tatăl Emmei Răducanu, campioana de la US Open 2021.

21 sept. 2021, 23:42
Radu Banciu, derapaj la adresa tatălui Emmei Răducanu: „Cred că dăduse un jaf la o bancă, s-a împrietenit cu ăia din Casa de Papel. Aşa a ajuns finanțist”

Radu Banciu, derapaj incredibil la adresa lui Ian Răducanu, tatăl cîştigătoarei US Open 2021: „Mare finanțist, înțeleg, rapidistul nostru. Ion, pentru presa străină Ian. La doi ani înțeleg că a plecat giuleșteanul de taică-su din Canada spre Londra. Mare finanțist, înțeleg, rapidistul nostru. Ion, pentru presa străină Ian. Atât de tâmpiți sunt unii, nu au pic de cultură. Peste tot vezi că îl cheamă Ian. Așa îl cheamă prin Anglia sau Canada. Pe el îl cheamă Ion, să fim corecți aici.

Chinezoaica noastră, da, evident. Pentru că pe maică-sa o cheamă Renee. Atenție, se scrie cu doi de e aici, indiferent de dicționarul în care te uiți. Înțeleg că și asta se ocupă tot cu domeniul finanțelor.

Scandal între jurnalişti importanţi, în direct la TV: „Un mediocru!” vs. „Un dobitoc!”

Acuma să mă ierte, cred că taică-su dăduse un jaf la o bancă. Așa a ajuns finanțist. Și la banca la care dăduse el jaful, chinezoaica lucra. S-au împrietenit ca ăia din Casa de Papel și s-au dus în Marea Britanie”, a spus Banciu, la Look Sport.

Plecat din România în Canada, Ion Răducanu s-a mutat cu soția sa în Marea Britanie pe vremea cand Emma era destul de mică.

Ion Răducanu are o diplomă în inginerie civilă și tot el a fost cel care a ghidat-o pe Emma spre tenis. „Părinții mei luau lecții într-un parc din zonă și m-au «târât» și pe mine în treaba asta. Chiar nu mi-a plăcut tenisul la început. Tatăl meu mă cam forța să joc, dar am început să concurez și am simțit că am acel spirit competitiv în mine și că îmi place să lupt”, spunea Emma în urmă cu mai mult timp.

Radu Banciu, afirmaţii scandaloase după incidentele cu Sebastian Colţescu: „Nu e rasism! Mbappe e un analfabet, Neymar e un neisprăvit!”

Radu Banciu, atac dur la Simona Halep

Radu Banciu a jignit-o grav pe Simona Halep atacându-i iubitul, pe Toni Iuruc. Gazetarul spune că numele lui rimează cu ciuruc și că sportiva ar fi trebuit să își găsească un iubit pe măsura ei.

„O văd pe Simona Halep la brațul lui Toni Iuruc… Ce ghinion am avut și aici! Ca neam mă refer. De ce nu a putut fata asta să fie iubita lui Gael Monfils? Ca este îndrăgostit până peste urechi de Elina Svitolina, mai nasoală ca Simona Halep”.

Radu Banciu: „Nu ai cum să nu faci bășcălie de Ilie Năstase. Cum să nu-l comentezi pe Ilie Năstase că e prost? „

„Ilie Năstase nu are nicio legătură cu Simona Halep. Pe Ilie Năstase îl tratez așa cum îl tratează toată lumea. Nu ai cum să nu faci bășcălie de Ilie Năstase la ce fel de om este. S-a compromis din punct de vedere politic, uman cu tărășeniile lui de relații și căsnicii. Nu este un model. Dacă, după ce punea racheta în cui, se ducea pe o insulă pustie și se apuca să-și scrie memoriile, era un personaj respectabil. A fi talentat în sport nu înseamnă decât a avea instinct. E valabil și la Gică Hagi. Ei au jucat din intinct. Ei nu își explică acest lucru, nu pot deveni apoi pedagogi. Nu se pricep. A avea un instinct, a juca pur și simplu nu înseamnă inteligență. Ei erau făcuți pentru sporturile acestea, dar au dezamăgit în momentul când le-au părăsit. Nu putem să nu raportăm lucrurile la realitate. Cum să nu îl comentezi pe Hagi că e un agramat? Cum să nu-l comentezi pe Ilie Năstase că e prost? Cum să nu o comentezi pe Simona Halep că este o arogantă? Lucrurile acestea sunt realități. Eu nu am comentat ce făceau ei ca performanță sportivă. Nu mă interesează cariera lui Ilie Năstase pentru că mai mult a fost altceva decât jucător de tenis. Ce a făcut memorabil de când a terminat-o cu tenisul? Nimic. Evident că, pentru mine, este un personaj de satiră, un clovn. Păcălici al societății, categoric!”, a mai declarat Radu Banciu despre marii campioni ai României.