REACŢIA lui Radu Berceanu după ce numele lui a apărut în referatul de arestare a Elenei Udrea

Radu Berceanu a declarat, la România TV,  că nu are nicio legătură cu dosarul Microsoft şi că a discutat cu Gabriel Sandu de vreo 15 ori, dar numai în cadre oficiale, când erau de faţă şi alţi oameni.

11 feb. 2015, 17:51
REACŢIA lui Radu Berceanu după ce numele lui a apărut în referatul de arestare a Elenei Udrea

Reacţia fostului ministru vine după ce procurorii DNA au susţinut în referatul de arestare a Elenei Udrea că aceasta, împreună cu Emil Boc, Adriean Videanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan, au susţinut hotărârea de guvern pentru promovarea unei HG şi alocarea bugetului necesar în vederea achiziţionarii de licenţe IT (dosarul Microsoft).

„Am vorbit cu omul ăsta de vreo 10-15 ori (n. red. – Gabriel Sandu) în viaţa mea. Şi de mai toate ori am vorbit în diverse întâlniri, şedinţe, unde erau mai mulţi oameni de faţă. Nu i-am cerut niciodată nimic, nu mi-a cerut niciodată nimic, nu i-am dat niciodată nimic, nu mi-a dat niciodată nimic. Aşa că nu am nicio legătură cu chestia asta. Şi nici nu mă interesează. Nu m-a rugat nimeni niciodată să susţin o hotărâre de guvern, niciodată de genul ăsta. Şi nu am avut niciodată vreo legătură cu dosarul Microsoft. Discuţii de genul ăsta sunt ca şi cum ne-am fi întâlnit cu un extraterestru şi vorbeam extraterestra. Dacă procurorii o să mă cheme, o să le spun fix acelaşi lucru. Dacă procurorii cred ceva, nu înseamnă că este adevărat”, a afirmat Berceanu, a România TV.

Referat DNA: Emil Boc apare în dosarul Microsoft. O parte din mită a ajuns şi la PDL

„Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc, a lui Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan„, se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. 

Procurorii susţin în referat că „beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel„.