Radu Cristescu, atac dur la AUR după ce mai mulți membri ai acestei formațiuni s-ar fi infiltrat pe grupuri de educație instigând la continuarea grevei: „AUR a copiat riguros modul de acțiune al USR, cu circ, scandal, răcnete televizate. Învățătura e aur. Nu AUR!”

Deputatul PSD Radu Cristescu lansează critici dure la adresa formațiunii conduse de George Simion după ce, pe surse, s-a aflat faptul că mai mulți membri AUR s-au infiltrat printre sindicaliștii din educație, dar și pe grupuri de educație, unde instigă la blocarea negocierilor și continuarea grevei.

01 iun. 2023, 18:19
Radu Cristescu, atac dur la AUR după ce mai mulți membri ai acestei formațiuni s-ar fi infiltrat pe grupuri de educație instigând la continuarea grevei: „AUR a copiat riguros modul de acțiune al USR, cu circ, scandal, răcnete televizate. Învățătura e aur. Nu AUR!”

Radu Cristescu recunoaște faptul că greva profesorilor a fost îndreptățită, dar condamnă ferm atitudinea AUR care ar fi înțesat rețelele sociale cu „agitatori agresivi” care să instige la continuarea grevei. Deputatul PSD compară modul de acțiune a formațiunii conduse de George Simion cu cel al USR – „cu circ, scandal, răcnete televizate„.

„Se spune că, dacă vrei să ai succes în politică, găsește o mulțime care mărșăluiește și strecoară-te în fruntea ei. Mi-aș dori să nu aflăm că sfatul ăsta s-au decis unii să-l aplice în cazul grevei dascălilor. O grevă legitimă, din nemulțumiri legitime, acumulate de cîțiva ani încoace. Cam de cînd cu ”România educată”. O grevă care riscă, însă, să fie deturnată de ceea ce am putea numi băieții deștepți ai mișcărilor sociale. Acei paraziți care prind momentul răbufnirilor poporului ca să-și facă loc în frunte. Unii își mai amintesc cum au luat-o pe coajă indivizi precum Ludovic Orban, cînd a încercat să se bage într-o mulțime de protestatari, acum niște ani. Încă mai demult, forțe oculte s-au infiltrat în greva legitimă a minerilor din Valea Jiului, și am avut tragedia de la Costești.

Citeste si Surse: Membrii AUR, infiltrați pe grupurile din educație în ultimele zile. Care este miza

Greva profesorilor era îndreptățită! De ce spun că era? Deoarece Guvernul și coaliția, Ciolacu și Ciucă, le-au satisfăcut revendicările! Acum, liderii sindicatelor recunosc printre rânduri că au cam scăpat controlul în teritoriu (cu unii dintre ei am vorbit personal)! Rețelele sociale au fost înțesate cu agitatori agresivi, care îndeamnă insidios la continuarea grevei, deși ceea ce au cerut profesorii a fost rezolvat! Agitatori infiltrați ai unui partid care plânge teatral pe umărul românilor și moare de grija profesorilor și a elevilor! De ce? Pentru câteva procente în sondaje stoarse din amărăciunea unor categorii profesionale! Bineînțeles, vorbesc de activiștii AUR, al căror unic scop este destabilizarea României în actualul context politic și militar, produs de invadarea Ucrainei. Haosul social a fost dintotdeauna mediul preferat al extremiștilor. Destabilizarea societății, dezbinarea oamenilor, e rețeta perfectă pentru profitul lor politic.

Dascălii sunt de bună credință, dar începe să se facă simțită manipularea lor de către forțe interesate. Curios că, după întâlnirea Coldea-Târziu, AUR și USR și-au dat mâna, ambele fiind creațiile generalului! De altfel, s-a observat demult că AUR a copiat riguros modul de acțiune al USR, cu circ, scandal, răcnete televizate șamd. Rețeta e excelentă și a ieșit din mîna acelorași maeștri bucătari. Era să scriu păpușari.

Învățătura e aur. Nu AUR!

Dragi dascăli, nu vă lăsați injectați cu venin politicianist. Copiii României au nevoie de voi. De toți!”, scrie Radu Cristescu pe Facebook.

Citeste si Klaus Iohannis dă de pământ cu sindicaliștii din Educație. ”Guvernul le-a dat greviștilor tot ce au cerut. Sper ca dascălii să se întoarcă de marţi la şcoală”