Surse: Membrii AUR, infiltrați pe grupurile din educație în ultimele zile. Care este miza

Potrivit unor surse, există membri AUR infiltrați în rândul sindicatelor care ar încerca să blocheze negocierile și să refuze toate propunerile venite din partea guvernului. Aceștia au fost adăugați pe grupurile din domeniul educației, mai ales în ultimele zile.

01 iun. 2023, 13:49
Surse: Membrii AUR, infiltrați pe grupurile din educație în ultimele zile. Care este miza

Surse: Membrii AUR, infiltrați pe grupurile din educație în ultimele zile.  Sindicaliștii se răzgândesc de la zi la zi. În mijlocul negocierilor au solicitat o majorare de 25% a salariilor, iar aseară când aceasta a fost acceptată și s-a stabilit majorarea cu 1000 de lei brut de la 1 iunie adică majorarea cu 15% a salariilor din preuniversitar, urmând ca în 2024 să crească cu încă din 40% din valoarea totală a majorărilor, brusc sindicaliștii au refuzat-o.

Citeşte şi: Premierul Nicolae Ciucă anunță noua grilă de salarizare din Educație: „Sunt sigur că vom reuși să redăm speranța unui viitor mai bun!”

Totodată, pentru debutanți, creșterea de 1.000 lei reprezintă deja un plus de 25% fata de actualul salariu brut de 4098 lei.

De asemenea, au refuzat ca salariul profesorului debutant/asistent universitar să se raporteze la salariul mediu brut din economie – aproximativ 6800 de lei în 2023 – (și să reprezinte punctul de referință al grilei de salarizare din educație) – o altă cerință cu care au venit în mijlocul negocierilor.

Au anunțat public că refuză voucherele/primele de 4000 de lei pentru profesori, respectiv de 1500 lei pentru personalul nedidactic, pentru ca ieri seară să le solicite din nou.
O altă pretenție ridicată ieri seară: majorare de 2.000 lei net pentru toată lumea! Mai mult, azi au venit cu noi solicitări: 4.000 de lei pentru debutanți.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a discutat degeaba o oră cu sindicaliștii din Educație: „Sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale”. Protestele continuă