Radu Cristescu, deputat PSD, susține amânarea negocierilor în vederea formării noului guvern: „Prioritățile momentului sunt rezolvarea problemelor sindicatelor – mai ales cele din educație”

Social-democrații vor amânarea negocierilor în vederea formării unui nou guvern până când se rezolvă problemele care sunt cu adevărat prioritare pentru români: greva din educație și reforma pensiilor speciale.

20 mai 2023, 13:12
Radu Cristescu, deputat PSD, susține amânarea negocierilor în vederea formării noului guvern: „Prioritățile momentului sunt rezolvarea problemelor sindicatelor – mai ales cele din educație”

Radu Cristescu spune că s-a ajuns în această situație pentru că ” cineva nu a rezolvat pensiile speciale ”în 30 de zile de la preluarea guvernării” și s-au făcut luna trecută 4 ani de la această promisiune”.

„Amânarea negocierilor într-un moment în care guvernul e prins din urmă de nerealizările trecutului mi se pare cea mai înțeleaptă și de bun simț propunere. Și o susțin total. Președintele PSD spune răspicat că prioritățile momentului sunt rezolvarea problemelor sindicatelor – mai ales cele din educație, a căror grevă poate periclita viitorul copiilor noștri – și reforma pensiilor speciale. Poate fi contrazis cu argumente? S-a ajuns aici pentru că cineva nu a rezolvat pensiile speciale ”în 30 de zile de la preluarea guvernării” și s-au făcut luna trecută 4 ani de la această promisiune. S-a ajuns aici pentru că ”România educată” s-a tradus în schimburi prezidențiale de experiență prin varii colțuri ale lumii, în timp ce dascălii își drămuiau bănuții de mîncare. Lucrurile s-au complicat. A continua acum negocieri peste negocieri, schimbări de ministere, de oameni, de programe șamd ar însemna să repetăm experiența orchestrei de pe Titanic. A cântat frumos, dar tot pe fundul mării a sfîrșit”, a scris Radu Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, cere suspendarea negocierilor pentru formarea noului guvern: „Niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de interesele românilor”

Orice negociere privind viitorul guvern trebuie suspendată până când nu se rezolvă greva din educație și restanța privind reforma pensiilor speciale, a declarat ferm Marcel Ciolacu, liderul PSD.

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm.

Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.

De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată.

Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.