Radu Dinu a murit înecat în Lefkada în floarea vârstei. Tânărul de 25 de ani era plin de viață, curajos și pasionat de sport și călătorii

Radu Dinu a murit la doar 25 de ani, în floarea vârstei, în timpul vacanței sale în Grecia. Tânărul avea o mulțime de visuri pe care voia să și împlinească, însă, din nefericire, soarta a avut alte planuri pentru el.

15 iul. 2022, 13:14

Radu Dinu, în vârstă de 25 de ani, era fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos. El plecase împreună cu mai mulți prieteni într-o vacanță în Lefkada, Grecia. Erau foarte bucuroși că aveau să petreacă câteva zile relaxante și pline de voie bune pe litoral. Însă totul a luat o întorsătură neașteptată încă din prima zi de vacanță.

Tânărul originar din Craiova a mers cu prietenii pe o plajă neamenajată ca să se bucure de apă. Radu le-a spus amicilor săi că merge să facă o baie în mare. La un moment dat, a simţit că nu mai are putere şi a început să strige după ajutor. Unul dintre prieteni a încercat să-l salveze, dar nu a reuşit.

„Marea era extrem de agitată, au sărit în apă şi câţiva turişti, dar au renunţat repede pentru că le-a fost frică”, a povestit unul dintre prieteni.

Mai multe echipaje de salvare au intervenit la scurt timp, însă fără rezultat. Cinci zile le-a luat autorităților elene să găsească trupul neînsuflețital lui Radu în marea învolburată. Părinții lui Radu, care au mers în Grecia special să-și găsească fiul, sunt dărâmați de durere și încă nu-și pot imagina viața fără cel pe care l-au crescut.

„Era prima lui zi de vacanţă. Suntem distruşi. Sperăm într-o minune. Era un băiat extraordinar, respectuos şi vesel. Iubea sportul, participa la competiţii, avea mulţi prieteni. Nu ne vine să credem…”, a declarat o prietenă de familie.

Și prietenii tânărului sunt șocați și încă speră să se trezească din acest coșmar. Apropiații l-au descris ca fiind un tânăr plin de viață, curajos, pasionat de sport și călătorii. Sportul era nelipsit din viața lui Radu, mergea la sala de fitness aproape în fiecare zi și avea mare grijă de felul în care arăta. Îi plăcea, de asemenea, să meargă la alergat, cu bicicleta și să plece în drumeții. Avea un stil de viață activ și sănătos, era vegan și inspira și alți oameni să fie mai activi. Radu avea o mulțime de prieteni, era sociabil, îi plăcea să iasă în oraș și călătorea destul de des.

Citește și Românul de 25 de ani dispărut în Grecia, fiul primarului din Amărăştii de Jos, a fost găsit mort de autoritățile elene. Momente cumplite pentru familia tânărului

Citește și Noi detalii despre tânărul de 25 de ani dispărut în Grecia. Radu e fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos. „Era prima lui zi de vacanță”