Radu F. Alexandru: Ponta să retragă ordonanţa privind diplomele învăţătorilor, e ruşinoasă

PDL cere premierului Victor Ponta să retragă OUG iniţiată de Ecaterina Andronescu prin care educatorii şi învăţătorii sunt obligaţi să-şi ia în câţiva ani o diplomă în învăţământul superior, vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru afirmând că actul normativ este ruşinos şi discriminatoriu.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 14:18
Radu F. Alexandru: Ponta să retragă ordonanţa privind diplomele învăţătorilor, e ruşinoasă

Radu F. Alexandru a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Ordonanţa de Urgenţă dată din iniţiativa Ecaterinei Andronescu şi care prevede ca 40.000 de educatori şi învăţători să-şi ia în câţiva ani o diplomă în învăţământul superior este „o măsură aberantă şi nu are niciun fel de raţiune”.

„Aceşti oameni sunt în mare parte absolvenţi ai liceelor pedagogice şi şi-au dăruit viaţa copiilor, le-au condus primii paşi şi astăzi sunt umiliţi şi batjocoriţi”, a spus Radu F. Alexandru.

El a adăugat că nu există o formă de dispreţ mai mare decât această decizie.

„Mă alături protestelor colegilor mei şi cer premierului Victor Ponta sub nicio formă să nu dea curs şi să retragă această ordonanţă ruşinoasă, discriminatorie şi grav părtinitoare”, a spus Radu F. Alexandru.

Presa a relatat că în decembrie 2012 Guvernul a emis o OUG potrivit căreia „educatorii şi învăţătorii încadraţi în sistemul naţional de învăţământ au dreptul să îşi continue activitatea în funcţiile didactice din învăţământul preşcolar, respectiv învăţământul primar pe care le ocupă, cu condiţia absolvirii studiilor universitare de licenţă, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 92 aprobată în 18 decembrie 2012 prevede că „educatorii şi învăţătorii încadraţi în sistemul naţional de învăţământ au dreptul să îşi continue activitatea în funcţiile didactice din învăţământul preşcolar, respectiv învăţământul primar pe care le ocupau, cu condiţia absolvirii studiilor universitare de licenţă, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a spus că actul normativ va trebui modificat în Parlament, deoarece inclusiv oamenii care au 35 – 40 de ani de când sunt la catedră, şi care ar trebui să iasă la pensie în câţiva ani, sunt vizaţi de această ordonanţă.