Radu Mazăre, condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare

Publicat: Vineri, 03 Mai 2019 14:28 // Actualizat: Vineri, 03 Mai 2019 16:29 // Sursa: romaniatv.net

Fostul primar al Constanţei riscă să stea aproape zece ani după gratii. Instanţa Supremă a dat vineri sentinţa, dar nu este definitivă. 

Instanța supremă a decis, vineri, condamnarea lui Radu Mazăre la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul Polaris. Hotărârea nu este definitivă.

În baza art.10 din Legea nr.187/2012 rap.la art.38 alin.1, art.39 alin.1 lit.b C.pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite prin prezenta hotărâre, respectiv 4 ani şi 4 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute 9 ani şi 10 luni închisoare, se arata in decizia ICCJ.

Radu Mazăre, aflat de peste un an în Madagascar, a mai fost condamnat la nouă ani de închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi  pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată. De fapt el a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de 7 ani de detenţie, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani.

Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, la trei ani de închisoare pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, al trei ani de interzicere a unor drepturi, precum şi la confiscarea echivlentului în lei al sumei de 957.107 euro. 

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an, plus doi ani interzicerea unor drepturi.

Fostul acţionar al clubului Dinamo, Dragoş Săvulescu, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare. 

 În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în dosar, unele cu suspendare, altele cu executare. 

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

loading...
11 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ÎCCJ Înalta Curte Radu Mazăre
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mai 00:22
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Deja completam buletinele de vot si aici in Germania,pentru Parlamentul European.Ni le-au trimis prin posta,s-au miscat repede.
04 mai 21:56
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Ca sa te simti la tine acasa iti trebuie un job si un sot care e om bun si crestin,care nu devine violent de la cuvinte sau fapte,care nu incepe sa jigneasca dupa ce-si satisface nevoile si care stie sa se sacrifice pentru sotie,nu unul care o judeca toata ziua si o tine drept menajera ,o loveste,o jigneste si o terorizeaza daca o ajuta cu ceva ca sa ''plateasca''.Ala nu e sot.Ala e calau ,ramas la stadiul de cimpanzeu.
04 mai 21:37
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A fost superba demonstratia cu fantani arteziene colorate si cu simfonia Stradivarius din Capitala.
04 mai 19:53
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Am citit un caz foarte interesant despre o doamna care facea curatenie cand nu era nevoie si i s-a scris ca are sindromul TOC. Am fost facut paranoica ca am zis ca domnul Ciuvica nu vorbea despre domnul Basescu.Vorbea despre domnul Basescu.
04 mai 19:46
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Am avut o cunostinta prea perfectionista ,meticuloasa de care toata lumea zicea ca e paranoica,ca e speriata,ca are anxietate si au trimis-o sa faca terapie.
04 mai 17:40
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Cand sepune accent pe doua sau trei cuvinte cu trimitere in alte contexte creierul nu mai intelege contextele reale,despre care se discuta.Sufera scurt-circuite,socuri.
04 mai 14:28
Răspunde | Votează email 0 email
albu
comentariile n-au nici o logica si legatura cu subiectul Radu Mazare
04 mai 07:05
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Este o reclama cu un domn pe youtube care face semn cu mainile spre dreapta si spune ca niste oameni au fost rugati sa faca remedii din plante ,daca era asa ,butonau pe telefon ,ca era mai fara consecinte negative..
04 mai 06:59
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Foarte romantice cuplurile iar doamnele au o silueta superba.
04 mai 06:07
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Pe o masina scria:''J.Inszenierungen''.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H