Radu Mazăre: Marii operatori din portul Constanţa au legături cu Securitatea. De aici vine şi anchetarea mea

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat marţi că 'frenezia' anchetării sale de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i se trage de la marii operatori din portul Constanţa, care, potrivit lui, se opun preluării portului de către Primăria Constanţa, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
01 apr. 2014, 10:00
Radu Mazăre: Marii operatori din portul Constanţa au legături cu Securitatea. De aici vine şi anchetarea mea

‘Pot să vă spun că ieri am avut o revelaţie şi mi-am dat seama de unde această frenezie pe capul nostru la Constanţa. De la port ni se trage, pentru că operatorii din port, cei mari, milionarii din port, care plătesc foarte puţin statului pe terenuri, toţi aceşti operatori sunt persoane private, care au privatizat foste societăţi ale statului şi care aproape toţi au legătură cu fosta sau actuala Securitate’, a declarat Radu Mazăre. Primarul Constanţei a fost prezent marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen al procesului în care este acuzat de retrocedarea unor terenuri.

Mazăre a dat ca exemplu Societatea Chimpex.

‘Societatea Chimpex, care face tot traficul minereu din România pentru Sidex, a fost privatizată în 1997 şi a fost cumpărată de Grupul Internaţional Bali, al cărui reprezentant în România era generalul Stănculescu şi generalul Dan Drăgoi, iar băiatul acestuia din urmă este fostul ministru al Finanţelor Bogdan Drăgoi şi consilier al lui Traian Băsescu’, a adăugat Mazăre.

Reprezentantul DNA a cerut magistraţilor ca expertul respectiv să fie amendat, însă toţi avocaţii s-au opus şi au arătat că în acest caz este vorba despre o lucrare deosebit de complexă, care necesită mult timp.

‘DNA m-a anchetat cinci ani înainte să mă trimită în judecată. DNA vrea acum ca expertizele să fie gata. Nu se poate la 120 de terenuri. Expertul cere relaţii de la tot felul de instituţii ale statului. Sunt 60 de obiective pentru fiecare teren. Eu nu îl cunosc pe expert’, a precizat Radu Mazăre în momentul în care a ieşit din sala de judecată.