Radu Mazăre, mutat de la Penitenciarul Rahova

Radu Mazăre, fostul edil al Constanţei, urmează să fie transferat de la Penitenciarul Rahova la cel din Slobozia. 

07 mart. 2020, 15:36
Radu Mazăre, mutat de la Penitenciarul Rahova

Lizeta Haralambie, avocatul lui Radu Mazăre, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că cererea de transfer a lui Radu Mazăre a fost transmisă în luna ianuarie și a fost aprobată recent, urmând ca transferul să se facă, cel mai probabil, luni sau marți.

„Aceasta a fost prima cerere. Se mută la alt penitenciar, la Slobozia. Cererea a fost solicitată de Radu Mazăre, deoarece familia are domiciliul în Constanța, atât mama, cât și cei doi frați care se ocupă de el. Din Constanța până în București, respectiv Rahova, fac vreo 4 – 5 ore, până la Slobozia fac o oră jumătate – două ore. El a solicitat acest lucru, nu prin instanță, a făcut cerere prin avocat către Administrația Națională a Penitenciarelor, în luna ianuarie și a fost aprobată acum. (…) Am așteptat să vedem dacă este loc sau nu este loc (…) Probabil în cursul zilei de luni (se va face transferul – n.r.). Nu știm exact A fost cererea aprobată, probabil în cursul zilei de luni sau marți. Așteptăm să se facă transferul. Deocamdată a fost aprobată cererea”, a spus avocatul.

Lizeta Haralambie a precizat că Radu Mazăre cerut transferul la Slobozia deoarece fostul edil ispășește pedeapsa în regim închis, iar Slobozia este cel mai apropiat penitenciar de acest fel de Constanța.

Avocatul a mai spus că, în prezent, Radu Mazăre își ocupă timpul citind foarte mult și socializând.

Citeşte şi Dragnea şi Mazăre fac echipă la garajul Penitenciarului Rahova