Radu Mazăre, mutat din penitenciarul din Slobozia. A primit şi un „bonus”

Radu Mazăre, fostul primar al oraşului Constanţa, ispășește în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, mai este judecat în alte dosare instrumentate de către procurorii DNA. Ultimul în care s-a dat sentința definitivă a fost la începutul anului 2021.

02 apr. 2021, 18:08
Radu Mazăre, mutat din penitenciarul din Slobozia. A primit şi un „bonus”
Radu Mazăre

Radu Mazăre, mutat din penitenciarul din Slobozia. La sfârșitul lunii ianuarie 2021, Radu Mazăre a fost achitat definitiv într-un dosar legat de vânzarea unor terenuri în Mamaia. În prima instanță, el fusese condamnat la şase de ani şi jumătate de închisoare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi imputau fostului primar un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro. Decizia Curţii de Apel este definitivă, scrie EVZ.

Radu Mazăre, mutat din penitenciarul din Slobozia

Radu Mazăre a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. La începutul anului 2020, în martie, a obținut mutarea la penitenciarul din Slobozia. Cererea a fost solicitată de el, deoarece familia are domiciliul în Constanța, atât mama, cât și cei doi frați care se ocupă de el. În ultimele luni, Radu Mazăre a făcut cerere la Administrația Națională a Penitenciarelor de mutare la închisoarea Poarta Albă din județul Constanța, solicitând și detenția în sistem semideschis. Conducerea ANP i-a aprobat executarea pedepsei în regim semideschis, dar mutarea lui se va face nu la Poarta Albă, aproape de domiciliul familiei sale, ci la Penitenciarul Jilava.

Radu Mazăre a fost adus sub escortă în România din Madagascar în mai 2019, pentru a executa condamnarea de nouă ani de închisoare. Justiţia din Madagascar a stabilit definitiv că predarea lui Radu Mazăre de autorităţile malgaşe către cele din România s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor legale şi a tratatelor internaţionale. Imediat, Radu Mazăre a trimis o scrisoare deschisă, în care povestește cum s-a desfășurat procedura sa de extrădare din Madagascar, dar și cum a fost preluat de autoritățile române, fără să aibă cunoștință, ori să i se permită să ia act de documentele în baza cărora s-a pus în executare măsura aducerii sale în România.