Radu Mazăre, victorie imensă în instanță. A fost achitat!

Radu Mazăre a primit o veste uriaşă în penitenciar. Curtea de Apel Constanța l-a achitat, definitiv, într-un dosar privind vânzarea ilegală a unor terenuri în Mamaia.

18 ian. 2021, 16:28
Radu Mazăre, victorie imensă în instanță. A fost achitat!

Radu Mazăre fusese condamnat de tribunal la 6 ani și jumătate de închisoare, pe 28 mai 2018, când încă era fugit în Madagascar. Fostul primar al Constanței era acuzat că a vândut ilegal mai multe terenuri în stațiunea Mamaia, la prețuri subevaluate. O colaboratoare a primarului, la acea vreme, în intervalul 2004-2007, Gina Hortolomei Moscu, a primit 2 ani și 11 luni, cu suspendare.

Radu Mazăre, achitat

Curtea de Apel Constanța a anulat, luni, soluția Tribunalului: „Respinge apelurile formulate de DNA, Serviciul Teritorial Constanţa şi partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa ca nefondate. (…) admite apelurile formulate de inculpaţi, desfiinţează hotărârea atacată. Dispune achitarea inculpaților Mazăre Radu Ștefan și Hortolomei Moscu Sorina Gina”.

Terenuri subevaluate din Mamaia, vândute ilegal

Radu Mazăre și Gina Hortolomei Moscu au fost trimiși în judecată, în aprilie 2015.  Radu Mazăre a fost acuzat de patru infracțiuni de abuz în serviciu, iar Gina Moscu Hortolomei și trei firme ale sale, pentru spălare de bani. Prin vânzarea unor terenuri din Mamaia, la prețuri subevaluate, cei doi ar fi adus primăriei Constanța un prejudiciu de patru milioane de euro. Terenurile ar fi fost cumpărate de o firmă reprezentată de Gina Hortolomei Moscu. După două luni, au fost  transferate altor două firme ale aceleași inculpate. Tranzacțiile s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului. In acest fel,  ultima firmă a dobândit terenurile la o valoare aproximativ egală cu cea de piață. A fost, astfel, disimulată proveniența ilegală a terenurilor.

Radu Măzare şi Decebal Făgădău, trimişi în judecată de DNA. Foştii primari din Constanţa, acuzaţi de vânzarea ilegală a unor terenuri

Radu Mazăre este încarcerat la Penitenciarul Slobozia, unde ispășește o condamnare la 9 ani închisoare în Dosarul Retrocedărilor, în care prejudiciul era de 114 milioane de euro. Acesta mai are o condamnare de 9 ani și 10 luni, în primă instanță, în Dosarul Polaris, pentru luare de mită.