Radu Mazăre rămâne în arest, dar mai are o şansă să scape de condamnare

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, luni, cererile de suspendare a deciziei penale pronunțate de Completul de 5 Judecători. Aşadar, Radu Mazăre şi Gabriel-Sorin Strutinsky, dar şi Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, rămân în închisoare.

26 sept. 2022, 14:08
Radu Mazăre rămâne în arest, dar mai are o şansă să scape de condamnare

Instanța supremă a admis, luni, în principiu contestațiile în anulare formulate de Radu Mazăre și de omul de afaceri Gabriel Strutinsky. De asemenea, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, luni, cererile de suspendare a deciziei penale pronunțate de Completul de 5 Judecători.

Citeşte şi: Curtea de Apel Constanţa a decis definitiv ca dosarul lui Radu Mazăre să fie întors la DNA

„Admite în principiu contestaţiile în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020.

Respinge, ca nefondate, cererile de suspendare a executării deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020”, este decizia instanței supreme.

Citeşte şi: Radu Mazăre cere suspendarea pedepsei şi promite să nu fugă dacă este eliberat din închisoare: „Ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele”

Soluţionarea contestaţiilor în anulare va fi judecată în data de 10 octombrie.

Tot luni, instanța supremă a admis, în principiu, contestaţia în anulare formulată de către Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, condamnat în luna mai la trei ani de închisoare în dosarul de corupție legat de construirea campusului de locuinţe sociale „Henri Coandă”.