RADU MAZĂRE rămâne în arest preventiv

Radu Mazăre nu scapă de arestul preventiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fostul primar al Constanţei să rămână în arest, respingându-i solicitarea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, informează România TV.

11 iun. 2015, 06:32
RADU MAZĂRE rămâne în arest preventiv

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de DNA de fapte de corupție.

Curtea Supremă i-a respins lui Mazăre o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură mai ușoară, însă decizia instanței nu este definitivă. Radu Mazăre se află în arest preventiv din 2 aprilie.

Radu Mazăre a fost miercuri la Înalta Curte pentru Casație și Justiție, unde a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

În 2 aprilie, instanța supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Radu Mazăre după ce a admis o contestație a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca edilul să fie cercetat în libertate.

CITEŞTE ŞI Radu Mazăre, antrenor de fitness pentru Marian Vanghelie în celulă

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat.

În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.

În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — cca 335 milioane de euro”, precizează DNA.

CITEŞTE ŞI Iubita lui Radu Mazăre, în vizită la arest: Fiecare zi e tristă fără el. Normal că îmi era dor de el VIDEO

Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constanței a participat la încheierea a 12 contracte între primărie și societatea controlată de el și de celălalt inculpat, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

„În perioada noiembrie 2008-2012, Mazăre a semnat 13 contracte, acorduri cadru și contracte subsecvente încheiate între primărie și o societate la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achiziția unor servicii artistice desfășurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de pază a bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța, serviciul de protecție a funcționarilor Primăriei Municipiului Constanța aflați în exercițiul funcțiunii în perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc”, arată DNA.

Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obținute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât și pentru Sorin Strutinsky.