Radu Mazăre va ataca în instanţă sancţiunea primită de la CNCD pentru că a „obiectificat” femeile

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, marţi, că va ataca în instanţă decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de blocare a campaniei de promovare a staţiunii Mamaia, denumită "Mamaia Style", pentru că ar fi discriminatorie, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
08 iul. 2014, 13:51
Radu Mazăre va ataca în instanţă sancţiunea primită de la CNCD pentru că a „obiectificat” femeile

„Unul face şi o sută de neputincioşi îl critică şi încearcă să-l lovească pe la spate. Nu-i nimic nou, că de 14 ani m-am obişnuit. Orice lucru nou pe care vreau să-l fac, se găseşte câte un deştept … zece, o sută, care să critice, ei nefăcând nimic în viaţa lor. O să mergem să atacăm la Curtea de Apel, după aia la Înalta Curte. Ne-au pus să şi modificăm nu ştiu ce, că nu am primit încă, dar cert e că noi nu putem să dăm drumul campaniei de promovare. Sunt turişti şi nu pot să cumpere materiale promoţionale, tricouri”, a afirmat Mazăre în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, instituţie unde se prezintă săptămânal în cadrul controlului judiciar sub care se află într-un dosar penal.

Acesta a menţionat că va face toate demersurile necesare astfel încât respectiva campanie de promovare a staţiunii Mamaia să se poată desfăşura.

CNCD a fost sesizat de mai multe organizaţii neguvernamentale feministe asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen cu privire la campania de promovare „Mamaia Style”.

„Campania Mamaia Style promovează sexismul şi un tratament injust şi degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesivă şi obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat Bird Watching, incită la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea bărbaţilor faţă de femei”, se arată în sesizarea depusă la CNCD.

Petiţia a fost îndreptată împotriva Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Consiliului Local Constanţa şi primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care sunt iniţiatorii şi susţinătorii campaniei.

Primarul din Constanța, Radu Mazăre, a fost sancționat luni de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu avertisment, după ce a comparat femeile de pe litoral cu păsări și a îndemnat turiștii să facă „bird watching” la Mamaia, a declarat, pentru România Liberă, președintele CNCD, Asztalos Csaba.

Pe de altă parte, avocatul lui Mazăre a susținut, în cadrul audierii la CNCD, că declarațiile primarului din Constanța se înscrie în limitele libertății de exprimare și nu aduc atingere imaginii femeilor.

„Avem mai multe, ce putem regăsi în Mamaia: safari, valuri (…) Domnişoarele trebuiesc vânate, sunt nişte gazele care trebuiesc vânate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate să se uite cu binoclul după păsăretul de acolo sau mai tinerei să se uite şi ei după păsările de pe plajă”, a spus Radu Mazăre, în luna mai, la lansarea campaniei „Mamaia Style”, care promovează turismul în stațiune.


loading...