Radu Mazăre va fi adus în România. Autorităţile din Madagascar au decis menţinerea în detenţie până la extrădare

Ministrul Justiţiei din Madagascar a anunţat că Radu Mazăre va fi predat autorităţilor din România. De asemenea, pentru că mandatul său de arestare expira astăzi, autorităţile de la Antananarivo au decis menţinerea lui în centrul de detenţie până la extrădare. Despre această decizie a fost informat şi fostul primar al Constanţei, potrivit România TV. De asemenea, publicaţia L'Express de Madagascar anunţă că fostul primar al Constanţei ar fi depus cerere pentru azil în Madagascar.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 08:38
Radu Mazăre va fi adus în România. Autorităţile din Madagascar au decis menţinerea în detenţie până la extrădare

Ministrul Justiţiei din Madagascar, Jean-Jacques Randrianasolo, a declarat, pentru L’Express de Madagascar, că Radu Mazăre va fi extrădat în România. Potrivit publicaţiei din Madagascar, Radu Mazăre, aflat în a şaptea zi de arest într-o secţie de poliţie din Anosy, a fost informat că urmează să fie extrădat.

De asemenea, publicaţia L’Express de Madagascar anunţă că fostul primar al Constanţei ar fi depus cerere pentru azil în Madagascar. Sursele citate de publicaţia din Madagascar susţin că solicitarea lui Radu Mazăre ar urma să fie judecată de Înalta Curte de Justiţie din Madagascar pe data de 21 ianuarie 2020. Mazăre nu poate fi forţat să părăsească ţara până când cererea sa de azil nu este judecată, au mai precizat sursele citate de L’Express de Madagascar

Radu Mazăre a fost arestat, miercurea trecută, în Madagascar. „Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”, a anunţat Poliţia Română.

Răducu Mazăre, dezvăluiri din Madagascar despre tatăl său: Doarme pe o saltea de burete. Nu trebuie să îi plângem de milă

Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a anunţat, luni, că autorităţile de la Bucureşti au transmis în Madagascar documentele necesare în vederea extrădării lui Radu Mazăre.

„Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare a domnului Radu Ștefan Mazăre a fost predat autorităților competente din Republica Madagascar. La ora 08:00 dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 09:00 a fost predat Ministerului Justiției. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum și toate documentele transmise de instanțele competente din țara noastră, atât în limba română, cât și traduse autorizat în limba franceză”, a anunţat Ana Birchall.

Radu Mazăre este urmărit internaţional şi are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedări ilegale de plajele în Constanţa.