Radu Opaina, fost director RADET: „Vom trece la metoda de încălzire cu lemne în apartamente”

Directorul Federației Asociațiilor de Proprietari din România și fost director al RADET, Radu Opaina a declarat că în capitală situația este mai gravă ca în urmă cu 30 de ani.

17 oct. 2022, 23:12
Radu Opaina, fost director RADET: „Vom trece la metoda de încălzire cu lemne în apartamente”

Fostul director RADET, Radu Opaina, a declarat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Bucureștiul se află înt-o situație mai rea ca acum mai bine de 30 de ani, când nu exista căldură în apartamente.

„Este mai rău ca acum 30 de ani. E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați.

Vom trece la metoda lemne. Sunt localități în România, acolo unde dacă mergem să vizităm la parterul blocurilor, vedem numai magazine pentru lemne și pentru cărbuni. I-am întrebat, se încălzesc cu lemne și cărbuni în apartamente. Își fac sobe improvizate, pentru că blocurile nu au aerisiri.

Improviziația înseamnă să te uiți non-stop la ea, pentru că altfel iei foc. Românul este atent non-stop la viața cu toate cele, nu doar la asta, și uită. Adoarme cu aragazul deschis, uită să deschisă ușița la sobă…. Doamne ferește!”, a spus Radu Opaina, confrom Gândul.

Citește și: Bucureştenii ar putea îngheţa de frig în case la iarnă. Termoenergetica, compania care a înlocuit RADET, este şi ea aproape de faliment

„Am fost director RADET trei luni de zile și m-am lămurit cu ce se întâmplă în sistem, și dovada este că am ajuns aici unde am ajuns, într-o situație foarte critică și foarte grea, foarte gravă, iar cine este expus acestor situații va îngheța de frig, iar dacă nu va îngheța de frig,  ori va lua foc blocul, ori va bubui apartamentul”, a adăugat fostul director RADET.

Citește și: Bucureştiul, un oraş în paragină! Cum se luptă instalatorii RADET zi de zi ca să peticească ţevile sparte, care trebuiau înlocuite de zeci de ani! VIDEO