Radu Popa (PSD), ATAC la Gigel Ştirbu: Şi-a plombat drumul spre Ministerul Culturii cu lovituri gramaticale

Deputatul PSD Radu Popa îi cere liderului PNL, Crin Antonescu, într-o scrisoare deschisă, să se gândească dacă pe scaunul de ministru al Culturii, pentru care a fost nominalizat Gigel Ştirbu, nu ar trebui să vină un om pentru care vorbirea gramaticală corectă să nu reprezinte "marea dilemă profesională a carierei".

RomaniaTV.net
14 dec. 2013, 09:43
Radu Popa (PSD), ATAC la Gigel Ştirbu: Şi-a plombat drumul spre Ministerul Culturii cu lovituri gramaticale

„Dl. Ştirbu şi-a plombat drumul spre minister prin lovituri minereşti în figură gramaticii, chiar dacă alonja sa intelectuală, nu părea să ne mai surprindă cu nimic. (…) Vă solicit, dle. Preşedinte Antonescu să vă gândiţi dacă, pe scaunul pe care, anterior, au stat , printre alţii, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu şi Nicolae Iorga, iar mai recent, filosoful Andrei Pleşu şi scriitorul Marin Sorescu, nu ar trebui să vină un om, un liberal, pentru care utilizarea Acuzativului, a Nominativului şi acordurile pronumelor personale posesive, nu reprezintă marea dilemă profesională a carierei”, afirmă deputatul Radu Popa, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Cine este Gigel Sorinel Ştirbu, propus ca ministru al Culturii

El afirmă că din declaraţia lui Andrei Pleşu referitoare la nominalizarea PNL pentru acest fotoliu a aflat ‘opinia intelectualităţii’, iar Gigel Ştirbu i-a dat acestuia o ‘replică sufocată de competenţe lingvistice’.

De asemenea, Radu Popa comentează şi cu privire la ‘fandarea politică’ a liderului PNL, Crin Antonescu, privind declaraţia cu privire la aşteptarea demisiei fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu.

„Am asistat la fandarea politică pe care aţi comis-o, după declaraţia care l-a făcut celebru pe fostul ministru, Daniel Barbu, când ne-aţi anunţat că aşteptaţi demisia lui. Aveţi umor!… Şi eu aşteptam demisia lui şi nu înţelegeam de ce şeful său de partid, cel care l-a încărcat cu încrederea sa, nu-i cere Premierului Ponta să-l demită!”, mai afirmă deputatul PSD.

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, este propunerea PNL pentru portofoliul Culturii, a decis vineri Biroul Politic Naţional al liberalilor.