Radu Voina: Atât au putut jucătoarele, nu le putem reproşa nimic

Antrenorul echipei naţionale a României, Radu Voina, a declarat, luni, că nu le poate reproşa nimic jucătoarelor sale, care s-au luptat până în ultimele momente ale meciului cu Croaţia, pierdut cu scorul de 27-28, în optimile de finală ale CM.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 07:18
Radu Voina: Atât au putut jucătoarele, nu le putem reproşa nimic

Voinea afirmă că în acest moment atât poate echipa pe care o pregăteşte, adăugând că doar cei care nu se pricep la handbal puteau spune că România avea şanse la medalii.

„Azi s-a văzut un meci în care nu putem reproşa nimic fetelor. Obiectivele noastre nu erau să câştigăm o medalie, ci cu totul altele. Din păcate, nu s-a putut mai mult. Echipa noastră atât poate deocamdată, îi lipsesc elemente de care avem nevoie. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, ci să spunem realităţile. Fetele s-au luptat până în ultimul moment. Soarta ţine cu cei buni, iar noi la acest turneu, nu am fost buni. Ne-au lipsit jucătoare de valoare şi doar specialiştii, în ghilimele, se gândeau că putem lua o medalie. Am fost nemulţumit la meciurile din grupă, pentru că nu am jucat ca astăzi, când ne-am spus că începem un nou Campionat Mondial”, a spus Voinea, la Dolce Sport.

El a precizat că nu poate acuza arbitrajul din meciul cu Croaţia şi mai speră ca naţionala României să se califice la Jocurile Olimpice. „Din meciul cu Croaţia, pot să le reproşez doar atât: la scorul 19-15 am avut trei situaţii de superioritate şi nu am marcat. Au venit peste noi şi ştim cu toţii cum s-a terminat. Departe de mine de a pune înfrângerea pe seama arbitrilor suedezi, care au fluierat foarte repede anumite decizii. Trebuie să fim optimişti şi în privinţa calificării la Jocurile Olimpice. Ce ne-am dorit să facem a fost una, ce s-a întâmplat, cu totul alta. Aş pleca în secunda următoare spre casă, dar nu depinde de mine”, a declarat Radu Voina.

Naţionala României a pierdut luni meciul cu Croaţia, scor 27-28, rezultatul însemnând ratarea calificării în sferturile de finală. Contraperformanţe similare au avut loc în 1997 (locul 12), 2001 (locul 17) şi 2003 (10).

Echipa României s-a calificat în optimi de pe locul trei al grupei C, înregistrând următoarele rezultate: 30-28 cu Tunisia, 33-27 cu Cuba, 28-28 cu Japonia, 28-33 cu Brazilia şi 20-39 cu Franţa.