Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor: „Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, i-aţi lăsa să vă opereze?”

Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor. Şeful DSU le-a propus românilor un exerciţiu de imaginaţie şi i-a întrebat dacă s-ar lăsa operaţi de cei care îi sfătuiesc să nu se vaccineze.

16 oct. 2021, 09:29
Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor: „Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, i-aţi lăsa să vă opereze?”
Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor: "Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, i-aţi lăsa să vă opereze?"

Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor. Şeful DSU le-a transmis românilor că nu trebuie să aibă deloc încredere în cei care îi sfătuiesc să nu se vaccineze.

Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor

Şeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă propune un exerciţiu de imaginaţie despre cei care dau sfaturi anti-vaccinare.

Citeşte şi Raed Arafat anunţă că 20 de medici din Republica Moldova vor fi trimişi să aibă grijă de bolnavii COVID din România

„Poate că nu prezentăm încredere noi, cei care le spunem să se vaccineze, dar prezintă încredere cei care le spun să nu se vaccineze? Am cerut un exerciţiu de imaginaţie: aceste doamne, domnişoare, domni care ies şi spun nu te vaccina şi care nu au nimic cu medicina, imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână şi voi pe masa de operaţie. I-aţi lăsa să vă opereze? Nu cred.

I-aţi lăsa să opereze copilul dumneavoastră? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare? Aceşti oameni au indus populaţia în eroare. Aici nu e vorba de libera exprimare, aici e vorba, clar, de a veni cu informaţii false şi de a le răspândi în cunoştinţă de cauză, în final. S-ar putea să ne trezim că unii dintre ei sunt chiar şi vaccinaţi, dar vin şi îţi spun să nu te vaccinezi”, a declarat şeful DSU, vineri seară, la TVR.

Arafat a subliniat că sfatul medicului trebuie să primeze. El a arătat că medicii vor continua, la fel cum au făcut şi până acum, să îi îngrijească pe pacienţi.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei, întrucât, în lipsa vaccinării, virusul găseşte aici un teren foarte prielnic.

Citeşte şi Raed Arafat: „Acum este ceasul al 12-lea, cuţitul nu este până la os, a trecut de os”

”Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”, declara recent Arafat

Acesta a explicat anterior că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este puţin peste 30%.

România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record, atât în ceea ce priveşte numărul de infectări, cât şi la numărul deceselor. Ţara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID-19.