Raed Arafat a semnat ordinul joi seară. Se aplică de azi

Prefectura Ilfov a informat ca rata de incidenţă COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori.

16 apr. 2021, 08:37
Raed Arafat a semnat ordinul joi seară. Se aplică de azi

Raed Arafat a decis că măsura carantinei zonale va fi ridicată joi seara, la ora 22,00, pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Poşta, Căldăraru şi Tânganu, din judeţul Ilfov.

Decizia încetării măsurii de carantină zonală a fost luată joi în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Conform hotărârii, „începând cu data de 15.04.2021, ora 22,00, la nivelul comunei Cernica se vor aplica măsurile prevăzute în HG 432 din 8 aprilie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Prefectura Ilfov a informat ca rata de incidenţă COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori.

Pe 1 aprilie, comuna Cernica a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În schimb, carantina zonală pentru localităţile ilfovene Berceni şi Otopeni se prelungeşte cu şapte zile, începând de joi seara, de la ora 22,00.

Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare. Prima decizie ca ministru interimar al Sănătăţii
Ca urmare a analizei de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărârile privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov. Ordinul trebuie aprobat de Raed Arafat.

Pe 18 martie, localităţile Berceni şi Otopeni au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Alte două localități din județul Ilfov prelungesc carantina pentru încă 7 zile


loading...
Partenerii noștri