Raed Arafat, anunț despre activitatea unităţilor de învăţământ private: „În școlile private se suspendă cursurile cu prezență fizică”

În școlile private se suspendă cursurile cu prezență fizică, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat. Hotărârea de Guvern prevede propunerea de suspendare a cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ private, potrivit punctului 4 al proiectului de act normativ.

25 oct. 2021, 13:38
Raed Arafat, anunț despre activitatea unităţilor de învăţământ private: „În școlile private se suspendă cursurile cu prezență fizică”

Noua hotărâre de guvern reglementează și situația școlilor private, care, deși figurau în decizia CNSU, au fost omise în prima hotărâre de guvern. Secretarul de Stat a făcut, însă, precizarea că, spre deosebire de şcolile publice, cele private nu sunt obligate să dea vacanță elevilor în următoarele două săptămâni.

Prezența fizică este interzisă în școlile private, nimeni nu îi oprește să facă în online”, a subliniat Raed Arafat. Noile măsuri de restricții au intrat în vigare de luni, 25 octombrie, iar excepțiile vor deveni valabile după publicarea în Monitorul Oficial.

Se propune suspendarea activității cu prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în perioada 25 octombrie 2021 – 5 noiembrie 2021 în unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară” , se arata in Hotararea de Guvern.

Citeste si Raed Arafat: „Persoanele nevaccinate vor avea acces în instituţiile publice şi în malluri în anumite condiţii”. Decizia CNSU referitoare la excepţii

Şeful DSU a ţinut să precizeze că școlile private nu sunt obligate să dea vacanță elevilor în următoarele două săptămâni în cazul în care cursurile se desfășoară online, acestea putând avea o abordare proprie.

„La privat, se interzice prezenţa fizică, dar pentru protecţia pandemică nu am cum să le interzic să ţină cursuri, nu se infectează prin tabletă. Prezenţă fizică s-a considerat că e important să fie limitată o perioadă de timp pentru a controla acest val. 

Noi facem protecție, nu este discriminare, este abordare diferită. Și privatul poate să abordeze. Dacă dă vacanță face recuperarea, dacă merge online nu face recuperarea. Același lucru pe partea publică unde este decizia Ministerului Educației în acest sens.

La Ministerul Educaţiei era o vacanţă programată pentru o parte din copii. Unele şcoli private au luat deja vacanţa pe care au început-o azi copii de la unităţile publice”, a precizat şeful DSU.

Citeste si O profesoară din Bucureşti refuză să intre în vacanţă: „Nu plătesc copiii iresponsabilitatea autorităților”


loading...