Raed Arafat, anunţ despre vacanţa românilor la munte. Ce se întâmplă cu cabanele şi pârtia de schi: Va fi această modificare!

Raed Arafat a anunţat după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă că starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, unde s-a adăugat o singură măsură nouă.

RomaniaTV.net
10 dec. 2020, 19:18
Raed Arafat, anunţ despre vacanţa românilor la munte. Ce se întâmplă cu cabanele şi pârtia de schi: Va fi această modificare!
Sursa: Mediafax Foto

Raed Arafat face referire la organizarea şi desfăşurarea activităţii operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi. Aceasta se va desfăşura, dar cu o reglementare care va fi stabilită printr-un ordin comun al miniştrilor menţionaţi anterior care va stabili cum se desfăşoară activitatea de transport pe cablu.

Raed Arafat, anunţ despre pârtiile de schi. Ce trebuie să ştie toţi turiştii: Va fi această reglementare

„A avut loc întâlnirea online a CNSU. A fost prezentată analiza situaţiei realizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi a fost evaluată situaţia epidemiologică. Motiv pentru care propunerea este de prelungire a stării de alertă pe încă 30 de zile, păstrând măsurile existente actualmente, adăugând o sigură măsură.

Şi anume: organizarea şi desfăşurarea activităţii operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al Economiei. Deci activitatea se desfăşoară, dar cu o reglementare care va fi stabilită printr-un ordin comun al miniştrilor menţionaţi anterior care va stabili cum se desfăşoară activitatea de transport pe cablu.

De asemenea, dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil se va limita la 10. Telescaunele vor funcționa mai departe în condiții de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica la toate entitățile din stațiuni (restaurante, alte zone cu activități comune).”, a declarat Raed Arafat.

Sărbătorile de iarnă, mai scumpe anul acesta cu pandemia COVID

Sărbătorile de iarnă vin pentru români cu noi scumpiri, cea mai importantă fiind la carnea de porc. Producătorii de alimente din porc au fost loviți de două ori anul acesta: de pesta porcina si de pandemie. Pe de-o parte, kilogramul de porc tradițional s-a ieftinit, pe de alta, carnea de Mangaliță, varianta de lux a vedetei de pe masa de Crăciun, se vinde mai scump față de anii trecuți.

„Aici avem produsele ce tocmai au fost scoase de la saramură, la condimente. Au stat undeva la 7-8 zile, iar acum urmează să le scoatem și să le afumăm. Avem, după cum vedeți, cotlet, ceafă, piept, ciolane”, spun producătorii, citaţi de Ştirile Kanal D.

Citeşte şi: Raed Arafat: Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile