Raed Arafat, anunţ terifiant despre vreme. „Vom avea zilele următoare vijelii foarte serioase”

Raed Arafat, secretat de stat în Ministerul de Interne, a anunţat că în următoarele trei zile urmează să apară în România vijelii şi caniculă.

20 iun. 2021, 22:56
Raed Arafat, anunţ terifiant despre vreme. „Vom avea zilele următoare vijelii foarte serioase”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a transmis populaţiei să ţină cont de avertizările Ro Alert care sunt emise de autorităţi în caz de vreme rea.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care o să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a precizat Raed Arafat, la Antena3.

Citeşte şi: Raed Arafat critică decizia Curții de Apel Cluj privind vaccinarea: „O să fie foarte greu să controlezi epidemia”

Raed Arafat: „Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii”

Potrivit Antena3, şeful DSU le-a spus oamenilor să ţină cont de mesajele Ro alert pe care le vor primi pe telefoanele mobile şi să se adăpostească pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii. La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a mai spus Raed Arafat, conform sursei citate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică noi avertizări de ploi abundente şi vijelii şi a instituit cod portocaliu în partea de est, nord-est şi sud-est a ţării, în timp ce în centru, în sud şi în nord va fi cod galben, până luni, la ora 2.00.

Citeşte şi: Cum va fi vremea luni, 21 iunie. De solstiţiul de vară, temperaturile sunt în creştere, dar nu scăpăm de ploi